17.01.2003 - 00:00 | Son Güncellenme:
Pablo Picassoya ilham veren yemeklerden yola çıkarak hazırlanan "Picassonun Sofraları" İş Sanattan çıktı Ermine Herscherin hazırladığı, Şeyda Taluk ve Emine Çaykaranın çevirdiği kitap, "Bir dahinin, yemekle yaratıcılık arasında kurduğu sıkı bağı gözler önüne seriyor."Kitaptaki yemekler sanatçının yaşadığı yerlerden, gittiği lokantaların sevilen ürünlerinden, dostlarıyla beraber oturduğu sofralardan, resmettiği ve pişirdiklerinden seçilmiş. Kitaptaki bazı yemeklerin Türk damak tadına uygun olması için de Necip Ustanın "Türk Mutfak Sanatı" kitabı referans alınıp buna göre değişiklikler yapılmış. Örneğin domuz eti gibi malzemelerin yerine ne kullanılabileceğini bulmak için uzmanlarla görüşülmüş. Bu bol renkli ve iştah açıcı kitapta ayrıca sanatçının yemekle kurduğu ilişkiyi gösteren tablolar, seramikler, baskılar ve çeşitli fotoğraflar da yer alıyor. Tablolarıyla 20nci yüzyılın en önemli sanatçılarından biri olan Pablo Picassonun başka bir yönünü yansıtan bir kitap yayımlandı: İş Bankası Kültür Yayınlarından çıkan "Mutfaktaki Sanat Şöleni- Picassonun Sofraları" adlı yemek kitabı ressamın yemek merakını tüm ayrıntılarıyla anlatıyor.