PazarPopüler İtalyan, Etilere de geldi

Popüler İtalyan, Etilere de geldi

12.10.2003 - 00:00 | Son Güncellenme:

İstanbulun en popüler İtalyan restoranlarından Mezzaluna yeni şubesini Etilerde açtı. Etiler Mezzaluna yakında evlere çok şık bir servis de verecek. Bu serviste yemek tabak içinde; çatal, bıçak, zeytinyağı ve balzamik sirke şişesiyle birlikte gelecek

Popüler İtalyan, Etilere de geldi

15 gün önce açılan Etiler şubesi diğer Mezzalunalardaki tasarıma sadık kalınarak dekore edildi. Nitekim pembe mermer masalar, katlanır iskemleler, gökyüzünü andıran tavan, İtalyan seramikleri, tüm Mezzalunaların genel konseptini oluşturuyor. Mutfağını İtalyan şef Rudy Pellinonun yönettiği restoranın mönüsü başlangıç, salata, makarna, risotto, ızgara, pizza ve tatlı bölümlerinden oluşuyor. Restoran özellikle odun fırınında pişirilen pizzaları ve el yapımı makarnalarıyla ünlü. Her gün saat 10.00da kahve ve tatlı servisi başlıyor. Öğlen 12.00den 24.00e kadar açık olan restoranın bar ve lounge kısmı iş çıkışı içki içmek için, restoran bölümü ise sinema öncesi ve sonrasında yemek yemek için uygun.Cihan Bingöl, İstanbuldaki Mezzalunaların sahibi. 10 yıl kadar önce gıda sektörü üzerine bir araştırma yaparken New Yorktaki küçük İtalyan restoranı Mezzalunayı keşfetmiş ve buranın Türkiye franchiseını almış. Bingöl "New York Mezzalunanın hızlı bir servisi vardı ama fast food lokantası da değildi" diye anlatıyor. "Türkiyede o zamanlar ya fast foodcular ya da ağır lokantalar bulunuyordu. Bu tarz bir lokantanın olmaması dikkatimi çekti. İlk restoranı Nişantaşında açtık. Ankara ve İzmirdeki şubelerin sahibi değilim. Onlar da bizim franchiseımız. Dört yıldır yazları Lailada hizmet veriyoruz. Bu yıl sonuna kadar da Kozyatağı Hillside Trioda yeni bir şubemiz daha olacak." Türkiyedeki tüm Mezzalunaları geçen yıl ölen ve Mezzalunanın da kurucularından biri olan Floransalı mimar Roberto Magris dekore etmiş. Etiler Mezzalunanın dekorasyonunu da ana konsepte sadık kalarak Jale Kulin Akgün yapmış. Duvarlardaki resimler ise Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinin imzasını taşıyor. Mezzaluna İtalyancada iki anlama geliyor: Yarım ay ve sebze doğramaya yarayan iki saplı mutfak bıçağı. Bu yüzden tüm resimlerde yarım ay ve bu tip bıçak yer alıyor. İtalyan şef Rudy Pellino; Hollanda, Macaristan ve İsviçre gibi ülkelerde çalıştıktan sonra Mezzaluna ailesine katılmış. Dokuz yıldır da Bingöl ve ekibiyle birlikte. "Bir zincir olduğumuz için birtakım şartlarımız var" diyor Bingöl. "Mönümüz New York tarafından onaylanıyor. Ama insan trafiğine yakın noktalarda İtalyan mutfağı ile Türk mutfağını birleştiren küçük Mezzalunalar açacağız. Bu şubelerimizin mönüsüne dünya mutfaklarını da ekleyeceğiz."Restoranda en çok tutulan yemekler deniz mahsullü linguine. Bingöl pizza konusunda da iddialı olduklarını belirtiyor: "Pizzamız İstanbuldaki en iyi birkaç pizza arasında. Makarnalarımız da çok beğeniliyor. Tatlıya düşkün olanlar için orijinal mascarpone peyniri ile yapılan tiramisuyu öneririm. Ayrıca İtalyan içki çeşitlerimiz çok fazla; İtalyan şaraplarının yanında yeni dünya ülkelerinin şarapları da var." Nişantaşında 1995 yılından beri hizmet veren İtalyan restoran zinciri Mezzaluna, İstanbuldaki yeni şubesini Etiler Alkent Sitesinin içinde yer alan Hillside City Clubda açtı. Milanolu bir işadamı ile Floransalı bir mimarın 1984te New Yorkta kurduğu restoran daha sonra sırasıyla Los Angeles, Aspen, Miami ve Atlanta şubelerini hizmete sokmuştu. Amerikanın dışındaki ilk Mezzaluna ise Nişantaşında açılmıştı. Zincire bir süre sonra Laila, Ankaradaki Bilkent ve Kavaklıdere ile İzmir ve Çeşme halkaları eklendi. Restoranda taze, doğru ve orijinal malzeme ile nispeten basit yemekler yapılıyor. Tabak süslemesine çok fazla önem verilmiyor. Bingöl, tarzlarını "İtalyada köşe başındaki bir mahalle lokantasında yiyebileceğiniz tarzda yemeklerimiz de var. Yemeklerimiz basit ama lezzeti ön planda" sözleriyle anlatıyor.Mezzalunada lounge ve Latin müziğinin yanı sıra İtalyanca parçalar da çalıyor. Bingöl müşteri profilini ise şöyle anlatıyor: "Hillsideın sinemasına ve spor salonuna gelen müşterilerimizin yanında Nişantaşı Mezzalunayı bildiği için gelenler de var. Müşterilerimiz arasında çalışan kesim yoğunlukta ama gençler de geliyor. Anne-babalar çocuklarıyla pazar günleri buraya gelmeyi tercih ediyor. İnsanlar Nişantaşı Mezzalunadaki tanışıklıklarından ötürü burada da birbiriyle muhabbet eder hale geldi. Zaten müşterilerimizin benzer sosyo-ekonomik düzeyleri ve zevkleri var."Etiler Mezzalunada birkaç aya kadar yeni bir uygulama başlayacak: Evlere servis şık bir hale getirilecek. Bu fast food servisinden oldukça farklı. Çünkü bu serviste yemek tabak içinde; çatal, bıçak, tuzluk, taze çekilmiş karabiber, küçük zeytinyağı ve balzamik sirke şişesiyle birlikte gelecek. Tel: (0212) 257 17 27 Yemekler basit, tabaklar süssüz, lezzet ön planda

EN ÇOK OKUNANLAR

KEŞFETYENİ

İlgili Haberler