Geri Dön

Sabahat

Sabahat

Malzemeler

Tart hamuru için

250 gram un
150 gram tereyağı (soğuk)
50 gram şeker
1 adet yumurta
Bir çimdik tuz
1 paket vanilya
30 mililitre su

İç harcı için

2 adet yeşil elma
60 gram şeker
Bir avuç ceviz
5 mililitre  limon suyu
Bir tutam tarçın
25 gram tereyağı

YAPILIŞI

İç harcı: Elmaları soyup 4’e bölelim. Çekirdekleri alalım. Her parçayı boylamasına 4’e enlemesine de 7’ye bölelim. Şekeri ve limonu tavaya alıp karamelize edelim. Karamel rengini alınca tereyağını ekleyip eriyince elmaları işin içine dahil edelim. Bırakın elmalar 2 dakika kadar kendi kendine pişsin. 2-3 tur karıştırıp ocaktan alalım tezgaha park edelim. Tarçını ve cevizi ekleyip biraz karıştırdıktan sonra bırakalım kendi kendilerine kaynaşsınlar.

Tart hamuru: Un, şeker, vanilya ve tuzu rondoya alıp iyice samimi olmalarını sağlayalım. İçine soğuk tereyağını minikli minikli doğrayıp kum gibi bir karışım elde edene kadar çekelim. Bu karışımı başka bir kaba alalım. Yumurta ve suyu çırpıp kaba ekleyelim. Tüm karışımı tek vücut olana kadar 1 dakika kadar parmak uçlarıyla yoğuralım. Sonra biraz dinlenmesi ve form alması için 30 dakika kadar buzdolabına park edelim. Dolaptan çıkarıp iki yağlı kağıt arasında, yağlı kağıt boyutundan bir tık küçük ebatta açalım. 16 santimetre çapında yuvarlaklar çıkacak şekilde 4 parça keselim. 12 santimetre çapındaki tart kalıbını yağlayıp kestiğimiz parçanın birini üstüne serelim ve yanlardan bastırarak tam olarak oturmasını ve kalıbın şeklini almasını sağlayalım. (Yırtılma olursa yama yapın bir şey olmaz.) İçine elmalı harcımızdan ekleyelim. Üstü için kestiğimiz ikinci parçayı 1 santimetre genişliğinde keselim. Kestiğimiz parçaları tartın üstüne serip kenarlardan bastırıp birleşmelerini sağlayalım. Üstüne çırpılmış yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 25 dakika kadar pişirip  15 dakika soğuduktan sonra afiyetle yiyelim

Günün manisi

Ona karşı olmamalı hoyrat
Gerekiyorsa yeme de yanında yat
Aklını çelemezsiniz
Alsanız da yat kat
Tek bir dileği vardır onun
O da sadece sadakat
Karşınızda güzeller güzeli Sabahat

Ceza yemekten bıktı... Araçta havuz keyfini ağaç tepesine taşıyorAntalya'da aracının üstünü kesip havuza dönüştürüp trafikte havuz keyfi, ardından da başka bir aracının üzerini teras gibi kullanarak bagaj kısmında mangal keyfi yapan oto aksesuarcısı Murat Tokmak (30), yediği cezalar sonrası eski tip bir minibüsün motorunu ve tekerleklerini söküp ‘sosyal mesafeli’ ağaç jakuzi yapmaya başladı. Aracı trafiğe sokmayıp vinçle bir ağacın üstüne koyacağını belirten Tokmak, “Buna da ceza yazacaklarını düşünmüyorum. Yersem bir daha proje yapmam” dedi.

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber