Pazar Şehirde plaj keyfi

Şehirde plaj keyfi

18.07.2021 - 03:00 | Son Güncellenme:

Bayram için seyahat rotaları çoktan belirlendi, tatil programları yapıldı ve yollara düşüldü. Peki ya İstanbul’da kalacaklar? Eğer yazın bu sıcak günlerinde şehirde olacaksınız farklı noktalardaki plajlara giderek hem stresten uzaklaşabilir hem de günübirlik dahi olsa tatil hissini yaşayabilirsiniz.

Şehirde plaj keyfi

İlk akla gelen Kilyos İstanbul Avrupa yakasının Karadeniz’e açıldığı yerde bulunan Kilyos, uzun sahil şeridi ve çok sayıda plajı ile ilk akla gelen noktalardan. Kilyos’ta Büyükdere ve Kısırkaya halk plajlarının yanı sıra beach club olarak isimlendirilen ve giriş ücreti ödeyerek girebileceğiniz pek çok plaj var. Yüzme, güneşlenme ve yeme içmenin yanı sıra sörf, kiteboard gibi su sporları da yapılıyor.

Haberin Devamı

Şile kendine çekiyor

Şile, özellikle Anadolu yakasında oturanların sıklıkla tercih ettiği bölgenin başında geliyor. Kilyos gibi Şile de kimi zaman berrak ve çarşaf gibi olan, kimi zaman da dalgalarla coşan denizi ile İstanbulluları hafta sonları günübirlik de olsa deniz keyfi için kendine çekiyor. Şile’deki plajlar dendiğinde ilk olarak Uzunkum, Ayazma, Ağlayankaya ve Kumbaba Plajı akla geliyor.

Şehrin gözdeleri

15 Haziran’dan itibaren hizmet vermeye başlayan Menekşe, Güneş, Caddebostan plajları, düzenli olarak suyun temizliğinin kontrol edildiği ve kumsallarının temizlendiği plajların başında geliyor. 630 metrelik Menekşe Plajı’nda 200 şezlong yer alırken, 840 metrelik Güneş Plajı’nda 1200, Caddebostan 1,2 ve 3 numaralı plajlarda toplamda 1400 şezlong yer alıyor.

Haberin Devamı

Biraz uzaklaşmak isteyenlere

Kilimli, İstanbul’un Karadeniz kıyısında, Kocaeli il sınırının yanı başında yer alıyor. Burayı özel kılan, yol üstünde olmadığı için bilen kişi sayısının çok fazla olmaması. Kilimli koyuna ulaşmak için öncelikle Ağva’ya gitmek gerekiyor.

Sessizlik arayanlara

Karadeniz tarafında bulunan Riva, hafta sonlarında huzur ve dinlenme tatili için en iyi noktalardan biri. Riva’nın uzun kumsalı yaz aylarında Karadeniz’in sularına kendilerini bırakmak isteyenleri bekliyor.

Doğasıyla da büyüleyici

Ağva Kadırga Koyu, Ağva’nın 7 kilometre doğusunda yer alıyor. Hem koya hem de koyun doğusunda kalan amfi tiyatroya benzer kaya oluşumuna Büyükbucaklı Köyü’nden kuzeye doğru yapacağınız yaklaşık 1 km’lik keyifli bir yürüyüş ile ulaşabilirsiniz.

Şehirde plaj keyfi

Tekneyle yüzmeye

Eğer plajlar size kalabalık geliyorsa Boğaz’da yüzme turları yapan teknelerden birini tercih edebilirsiniz. Çoğunlunlukla Karadeniz kıyılarına doğru ilerleyen bu teknelerle, ister kalabalık arkadaş grubunuzla size özel bir tur yapabilir, isterseniz de tek başınıza tura dahil olabilirsiniz.