Pazar Şimdiki zamanın hikayesi

Şimdiki zamanın hikayesi

29.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

Şimdiki zamanın hikayesi

Anne kuzusu - Ayla Dündar

Haberin Devamı

Hindistan denince akla ilk olarak sokaklarda özgürce dolaşan yaramaz maymunlar gelir. Ülkede maymun tapınaklarının önemi ise hayli yüksek. Tapınak sakinlerinin “kurabiye canavarı” olarak bilinen bebek maymunları tapınağın maskotu haline gelmiş. Aman dikkat, ziyaretçilerin kurabiye ikramlarını geri çevirmeseler de tapınağın içine doğru ilerlediğinizde asabi ebeveynlerle karşılaşabilirsiniz!

Şimdiki zamanın hikayesi

Martı, simit ve deniz - Ozan Güzelce

Boğaz’ın değişmeyen üçlüsü: Martı, simit ve deniz… Büyük bir keyiftir Kız Kulesi’ne karşı martılara simit atıp, çay yudumlamak. Üsküdar Salacak Sahili, salaş, sade ama huzur dolu... Sahilin müdavimlerinden olan bir simitçi Boğaz’ın keyfini çıkarmak isteyenlere simit satarken, bir yandan da martıları beslerken takılmış Ozan Güzelce’nin kadrajına.

Haberin Devamı

Şimdiki zamanın hikayesi

Kaleiçi’nde zamanda yolculuk - Rıdvan Menekşe

Antik çağlardan itibaren tarihe tanıklık eden Antalya’nın göz bebeği; Kaleiçi... Rum, Selçuklu ve Osmanlı mimarisinin izlerini taşıyan evleri, dar sokaklarıyla Kaleiçi, gezginleri zamanda yolculuğa çıkarıyor. Ortak medeniyetlerin oluşturduğu bir mozaik olan Kaleiçi’nde farklı mimari tarzlara sahip çok sayıda ev bulunuyor.

Şimdiki zamanın hikayesi

Ölmeyen Kung Fu kültürü - Oğuz Yeter

Kalabalıklar ülkesi Çin, birbirinden farklı kültürlere ev sahipliği yapıyor, binlerce etnik unsuru içinde barındırıyor. Farklı
etnik kökenden insanların sergilediği dans, müzik, oyun gibi performanslar Çin’de oldukça önem görüyor. Kültürel mozaiğiyle
öne çıkan Çin’de çekilen bu fotoğrafta liselerarası yarışmada Kung Fu hünerlerini sergileyen öğrenciler görülüyor.

Şimdiki zamanın hikayesi

Eşsiz İstanbul - Yavuz Özden

Dünya başkenti olmaya aday İstanbul, dillere destan güzelliğini nasıl isterse öyle gösteriyor bize. Bakmasını bilene büyüleyici yanını gösteren İstanbul, bu kez muhabirimiz Yavuz Özden’in objektifine yansıtmış göz kamaştıran büyülü güzelliğini...

Şimdiki zamanın hikayesi

Şehirler ayrı lezzet aynı - Ünal Çam

Gaziantep, Kilis ve Hatay’ın ortak bir noktası var: Parmak ısırtan tatlıları ve yemek çeşitliliği. Üstelik bu illerimize özgü tatlıların lezzeti sınırlarımızı aşmış durumda. Su götürmez bir gerçek de aynı coğrafyadaki şehirlerin yemek kültürünün benzerliği. Suriye’nin Azez kentinde kurulan pazarda satılan tatlılara bakınca, mutfak kültürlerimizin neredeyse aynı olduğunu görüyoruz.

Haberin Devamı

Şimdiki zamanın hikayesi

Deprem haftası

Hafta içinde Adıyaman Samsat’da meydana gelen 5.1 şiddetindeki deprem hepimizi korkuttu. Deprem kuşağındaki ülkemizin tarihine baktığımızda birden çok yer kabuğu hareketiyle sarsılmışız. Milliyet arşivinden aldığımız fotoğrafa göre, 24-25 Nisan 1957 tarihlerinde Muğla’nın Fethiye ilçesi açıklarında meydana gelen 6.0 büyüklüğündeki depremde 19 kişi yaşamını yitirirken 500’e yakın bina da kullanılmaz hale gelmiş.

Şimdiki zamanın hikayesi

Okur - Çeker

Kuşbakışı güzellik - Mehmet Tiryakioğlu

Baharın yeşil renklerine yazın cıvıl cıvıl yeşiline geçişi gösteren bu fotoğrafı, okuyucumuz Mehmet Tiryakioğlu, Bolu’dan Mengen’e giderken drone ile çekmiş. “Dağ ne kadar yüce olsa da yol üstünden aşar” sözünü hatırlatan bu fotoğraf, Bolu’nun cennet güzelliğini de kuşbakışı anlatıyor.

Haberin Devamı

Şimdiki zamanın hikayesi

“Okur Çeker” köşesi için çektiğiniz fotoğrafları bize yollamanız yeterli. Nerede ve ne zaman çekildi gibi kısacık bilgisi ile birlikte bunyaminaygun@gmail.com adresine bekliyoruz.