Pazar Şimdiki zamanın hikayesi

Şimdiki zamanın hikayesi

16.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

Şimdiki zamanın hikayesi

Savaşın içine doğanlar - Ünal Çam

Haberin Devamı

Korku dolu günler, Suriye rejiminin Doğu Guta’daki bombardımanından kaçan ve İdlib’e sığınan sivillerin peşini bırakmıyor. Savaşın içine doğan, kaos ortamında büyüyen çocuklar da ne yazık ki yaşıtları gibi şanslı değil. Şu günlerde savaş havası esen İdlib’de, minikler çoğu zaman çadırdan bile çıkmak istemiyor.

Şimdiki zamanın hikayesi

Şimdiki zamanın hikayesi

Beklenen ayin - Ozan Güzelce

Van’ın Akdamar Kilisesi tarihinin yanı sıra siyasi önemiyle de sürekli gündemde. Van Gölü’nün en büyük adasındaki Akdamar Kilisesi’nin tarihi 1915 yılına dayanıyor. Ermeni halkı açısından büyük önem taşıyan Akdamar Kilisesi’nde, 2015 yılında artan terör olayları nedeniyle ayin yapılamıyordu. Kilise geçtiğimiz pazar günü, 3 yıl sonra tekrar kapılarını ayin için açtı. Ayine, yurtiçi ve yurtdışından yüzlerce ziyaretçi katıldı.

Haberin Devamı

Şimdiki zamanın hikayesi

Kültürel mozaik - Oğuz Yeter

Dünyanın en büyük nüfuslarından birine sahip olan Çin, renkli kültürlere ev sahipliği yapıyor. Ülkenin farklı etnik kökenlerle dolu yapısı, adeta bir mozaiği andırıyor. Yöresel kıyafetleriyle objektif karşısına geçen kadın, Çin’in renkli kimliğine güzel bir örnek oluşturuyor.

Şimdiki zamanın hikayesi

Cennetin papağanları - Rıdvan Menekşe

Antalya’nın Aksu ilçesinde bulunan Kurşunlu Şelalesi, doğal güzelliğiyle öne çıkarken papağanlarıyla da ilgi odağı olmuş. Kurşunlu, son baharın tadını çıkarmak isteyenlere farklı bir deneyim sunuyor.

Şimdiki zamanın hikayesi

Huzurun fotoğrafı - Yavuz Özden

Antalya Kaş’ın mavi bayraklı plajları, huzura davet ediyor. Berrak sularda dalış yapanlar ise, birbirinden farklı deniz canlılarını izleme fırsatı buluyor. Muhabirimiz Yavuz Özden’in çektiği bu fotoğraf için, “Huzurun fotoğrafı” demek abartı olmaz.

Şimdiki zamanın hikayesi

60 yıldır aynı gözyaşı - Rüçhan Ünver

Sene kaç olursa olsun, okula başlangıç dönemi hep aynı duygularla geçiyor. Bu sene de, ilk ders ziliyle eğitime başlayan çocuklar, gözyaşları içinde sınıflarındaki yerlerini aldı. Milliyet arşivinden 1958 tarihli bu fotoğrafta, okula gitmek istemeyen miniklerin yıllardır değişmeyen gözyaşlarına tanık oluyoruz.

Şimdiki zamanın hikayesi

OKUR - ÇEKER

Muhteşem yansıma- Can Çırnaz

Sicilya’nın güneyindeki bir otelde karşılaştığı bu manzarayı gördüğü anda fotoğrafını çekmesi gerektiğini düşünen Can Çırnaz, harika bir kare ile ‘okur çeker’ sayfamızı süslüyor. Çırnaz, “Gün batımı ve palmiyelerin havuzda yarattığı yansıma, muhteşem bir sahne oluşturmuştu” diyor.

Haberin Devamı

Şimdiki zamanın hikayesi

“Okur Çeker” için çektiğiniz fotoğrafları nerede ve ne zaman çekildi bilgisi ile birlikte bekliyoruz. bunyaminaygun@gmail.com