Pazar Şimdiki zamanın hikayesi

Şimdiki zamanın hikayesi

06.06.2021 - 03:05 | Son Güncellenme:

.

Şimdiki zamanın hikayesi

BÜNYAMİN AYGÜN

Haberin Devamı

Rengârenk tarih

İstanbul’un en özel ve tarihi dokuya sahip semtlerinden biri olan Fatih Kadırga, yıllara meydan okuyan rengârenk ahşap evleriyle yaşayan tarih olma özelliğini koruyor. Göz alıcı renkleri ve kendine has yapısından ötürü seyrine doyum olmayan; her sokakta her adımda ahşap evlerin arasında şehrin sesleriyle birlikte eşsiz tarihin büyüsüne kapıldığımız bu yerde hayallere dalmadan yürümek mümkün değil. Ayşe Nur Başar’ın kadrajından renkli kare bu hafta sayfamızda yerini buluyor.

Şimdiki zamanın hikayesi

En serin haziran SAADET KANDUR

Yazın gelmesini dört gözle beklerken kara bulutlarla kaplı bir haziran geçiriyoruz. Uzmanlar, “Yüzyılın en serin haziranı” diye not düşerken biz de güneşli sıcak günlerin hayalini kuruyoruz. Haliç’ten Tarihi Yarımada’ya doğru objektifini doğrultan Saadet Kandur, görmeyi istediğimiz ve özlediğimiz, kartpostalları kıskandıran fotoğrafını paylaşmış bizimle.

Haberin Devamı

Şimdiki zamanın hikayesi

Âşık ağaçlar DELİL GEYİK

Ne çok severiz doğadan anlam çıkarmayı, eşsiz manzaralarda kendimizi bulmayı, hikâyeler yazmayı... İsviçre’nin Zürih kentine bağlı eski bir belediye olan Hirzel’de birbirinden uzak iki tepede kök salan ağaçlar, adeta kavuşamayan iki âşığı andırıyor. Arka planındaki yıldızlar ve göz alıcı gökyüzü ise bambaşka bir hikâye yazdırıyor.

Şimdiki zamanın hikayesi

Sabrın sonu SUMRU TARHAN

lBüyük sabır ve ilgi isteyen, terapi niteliğinde bir zevktir olta balıkçılığı. Oltayı atıp sakince beklenen dakikalar ve ardından gelen lezzetli balıklar, sabırla hareket etmenin en zevkli kazancıdır. Sumru Tarhan’ın objektifinden, Büyükçekmece sahilinden yansıyan bu karede ise oltalarını engin derinliklere bırakan iki kafadarın denizden gelecek nasiplerini büyük bir sabırla beklediğini görüyoruz.

Şimdiki zamanın hikayesi

MİLLİYET ARŞİVİNDEN 67 YIL ÖNCE BUGÜN

Şehrin içindeki doğa RÜCHAN ÜNVER

İstanbul’un su ihtiyacı için yapılan ikinci Elmalı Bendi’nin inşaatı, 1954 yılında yapımı devam ederken Başbakan Adnan Menderes tarafından inceleniyor. İstanbul’un Anadolu yakasında bulunan bent, günümüzde şehrin ortasında sessizliğin ve doğanın hâkim olduğu, kuş cıvıltılarının ve huzurun hüküm sürdüğü nadir yerlerden. Türk siyasetinin en önemli isimlerinden Adnan Menderes’e ait bu fotoğrafı, Milliyet arşivinden okuyucularımızla buluşturuyoruz.

Haberin Devamı

Şimdiki zamanın hikayesi

www.milliyet.com.tr’ye gelenler

Önce çek sonra paylaş!

En güzel anılarınız artık Milliyet.com.tr’de. Yollayın, sizin de anılarınız yayınlansın!

FOTO yaz 6688’e gönder
Gelen mesaja tıkla l Fotoğrafını yükle

Fotoğraf Servisi Müdürü Bünyamin Aygün’ün seçtiği fotoğraflarınız Milliyet Pazar, Milliyet.com.tr ve Milliyet Express uygulamasında yayınlansın...

Şimdiki zamanın hikayesi

Şimdiki zamanın hikayesi

Milliyet Sizden Gelenler fotoğraf paylaşım servisi ücretli bir hizmet olup tüm GSM operatörleri için her gönderilen mesaj başına tüm vergiler dahil 3,6 TL ücretlendirilmektedir.

Yazarlar