Geri Dön

Süleymaniye’de geleneksel lezzet

İstanbul’un tarihi semtlerinden Süleymaniye, Mimar Sinan’ın en önemli eserlerinden biri olan Süleymaniye Camii’nin yanı sıra kuru fasulyecileri ile de oldukça meşhur. Her gün binlerce kişi tarafından ziyaret edilen bölgenin en köklü kuru fasülyecilerinden biri de Tarihi Beydağı Lokantası.

Süleymaniye’de geleneksel lezzet

1950’li yıllarda Şeref Özkan tarafından kurulan lokantanın işletmesi bugün oğullarına emanet. Süleymaniye Camii’nin
tam karşısında yer alan lokanta, ramazan ayının gelmesiyle her bütçeye hitap eden iftar menüleri hazırladı. Kuru fasülye ve ızgara seçeneklerinin yer aldığı üç farklı menünün fiyatı 30 ile 40 lira arasında değişiyor.

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber