11.04.2021 - 03:00 | Son Güncellenme:
Kaan Yarman
Kremalı pasta
BrownIe için;
Kreması için:
4 adet yumurta sarısı
500 mililitre süt
100 gram şeker
30 gram mısır nişastası
70 gram un
1 paket vanilya
30 gram tereyağı
Yarım paket krema
Pandispanyası için:
4 yumurta sarısı
35 gram şeker
4 yumurta beyazı
90 gram şeker
50 gram eritilmiş tereyağı
125 gram un
1 paket vanilin
6 gram kabartma tozu
Yumuşatmak için:
Çilek reçeli
YAPILIŞI
Pandispanyası için; ilk önce 17 santimetre çapında bir kek çemberinin içini yağlayalım. Bu minnoşun altına yağlı kâğıtla iyice saralım. Ardından unla vanilini karıştırıp kenara park edelim. Kabın birinde yumurtanın sarısıyla 35 gram şekeri, başka bir kapta beyazıyla 90 gram şekeri ve bir çimdik tuzu iyice kabarana kadar çırpalım (ortalama 6 dakika kadar)Ardından şekerli sarı karışımı, şekerli beyaz karışımla minikli minikli fold edelim. Sonra üstüne erittiğimiz tereyağının ve unlu vanilinli karışımın yarısını dökelim. 2-3 tur karıştıralım. Sonra geriye kalan kısımlarını döküp ardından işlemi tekrarlayalım. Hazırladığımız karışımı çembere döküp önceden ısıtılmış fansız 180 derecelik fırında 25 dakika pişirelim.
Pastacı kreması için; önce şeker ve sütü bir tencerede karıştırıp kenarlarından hafif fokurdatalım. Başka bir kapta yumurta sarıları, vanilya, un ve nişastayı çırpalım. Isıttığımız sütü yavaş yavaş bu kaba aktarıp iyice kaynaşmalarını sağlayalım. Tekrar tencereye alıp ocakta bir tur kaynadığını görünce ateşten alalım. Tereyağını ekleyip tüm karışımla iyice samimi olana kadar karıştıralım. Kremayı dolapta 30 dakika üşüttükten sonra işin içine kremayı ilave edip iyice çırpalım (kabarıp pofidikleşsin). Soğuyan pandispanyayı 4’e bölelim. Her bir katına bir fırça yardımıyla çilek reçeli sürelim. Üstüne hazırladığımız kremadan sürelim. 4 kata da aynı işlemi uyguladıktan sonra afiyetle yiyelim.
Günün manisi
Pandispanyası kolay
Kreması olay
Bu pastayı yiyen
Çekmeye başlar halay