PazarTam kararında tarifler

Tam kararında tarifler

16.05.2021 - 03:00 | Son Güncellenme:

.

Tam kararında tarifler

Künefe

Haberin Devamı

MALZEMESİ;

200 gram tel kadayıf (taze)

2 yemek kaşığı üzüm pekmezi l 100 gram tereyağı (kadayıf için)

50 gram tereyağı (tavayı yağlamak için oda sıcaklığında)

200 gram tuzsuz peynir

Şerbeti için:

1 su bardağı şeker

1 su bardağı su

7-8 damla limon suyu

Dikkat: Bu tarifte olmazsa olmazımız, künefeyi çevirmek için tavanın tabanı boyutunda dümdüz bir kapak.

YAPILIŞI: İlk önce kadayıfların boyunu miniltmek için elimizle lime lime edelim. Ardından 100 gram tereyağını fokurdatmadan eritip saçını başını yolduğumuz kadayıfların üstüne gezdirelim. İyice tüm malzemelerin kaynaşmasını sağlayıp kenara park edelim. Bu sırada şerbeti ocağa koyup orta-kısık ateşte içindeki şeker tamamen eriyene kadar karıştıralım. Fokurdadıktan sonra en kısık ateşe alalım. Ardından limonu sıkıp 10 dakika kadar tıngırdatalım. Tavanın dibine oda sıcaklığındaki tereyağının yarısını ve üzüm pekmezini ekleyip tamamen yağlayalım. Üstüne kadayıfımızın yarısını iyice bastıralım. Onun üstüne de tüm peyniri rendeleyerek ekleyelim. En üste geri kalan kadayıfı koyup iyice bastırdıktan sonra ocakta en kısık ateşte pişirmeye başlayalım. Pişerken çevresini bir spatula yardımıyla toplayıp tam bir yuvarlak şekli almasını sağlayalım. Altı tamamen eşit pişince (yanlardan kaldırıp kontrol edelim) tavayı düz bir kapak yardımıyla ters çevirip tavanın dibine yağın geri kalanını ve bir kaşık üzüm pekmezini iyice yayalım. Künefenin diğer tarafını da pişirdikten sonra üstüne sıcak şerbeti döküp afiyetle yiyelim.

Haberin Devamı

Günün manisi

Bayılacaksınız bu tarife
Etmiyorum latife
Bir kere deneyin derim
Karşınızda mis gibi künefe

EN ÇOK OKUNANLAR

KEŞFETYENİ

İlgili Haberler