Geri Dön
PazarTam kararında tarifler

Tam kararında tarifler

Tam kararında tarifler

Kaan Yarman - Tahinli beyaz çikolatalı brownie

MALZEMESİ:

3 yumurta

265 gram bitter çikolata

225 gram şeker

225 gram tereyağı

75 gram un

3 yemek kaşığı tahin

1 çimdik tuz

Üstü için:

200 mililitre krema

2 yemek kaşığı şeker

3 yemek kaşığı tahin

YAPILIŞI: İlk önce tereyağı ve çikolatayı benmari eritip kenara park edelim. Ardından şekeri ve yumurtayı hafifçe çırpıp içine tahini ekleyelim. Tüm karışımı 3-4 tur karıştırdıktan sonra işin içine kenarda bekleyen çikolatalı harcı dâhil edelim. Son olarak unu da ilave edip tüm karışımı çırptıktan sonra 20x20 santimetre ölçüsünde kaba harcımızın yarısını dökelim. Üstüne beyaz çikolataları dizip geri kalan yarısını da döküp 170 derecelik fırında 25-30 dakika arası pişirelim ve dışarıda 30 dakika soğumaya bırakalım. Üstü için; önce 1 dakika kadar soğuk kremayı şekerle çırpalım. Ardından tahini yavaş yavaş ekleyerek çırpmaya devam edelim. İyice kabarınca sıkma torbasına alalım. Brownie dilimlerinin üstüne tahinli kremadan sıkıp afiyetle yiyelim.

Günün manisi

Korkak alıştırmadım elimi
Eklerken tahini
Deneyin derim bu tarifi
Karşınızda mis gibi brownie

bu haberleri kaçırma

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler