Pazar Tam kararında tarifler

Tam kararında tarifler

18.07.2021 - 03:00 | Son Güncellenme:

.

Tam kararında tarifler

Şöbiyet

Haberin Devamı

YAPILIŞI: İlk önce süt ve irmiği tencerede orta kısık ateşte 3-4 dakika fokurdatıp kenara park edelim (bu ikili iyice samimi olup şişecek ve şöbiyet kaymağımızı oluşturacak). Kaymak dinlenirken tereyağını kaynatmadan eritelim ve 3-4 dakika süt tortusunun dibe çökmesini bekleyelim. Dipte kalan tortuyu almadan üstteki sadeyağı başka bir kaba yavaş yavaş aktarıp kenara park edelim. 15 adet baklavalık yufkanın her birinin arasını fırçayla tek tek sadeyağla yağlayalım. Sonra üst üste getirdiğimiz 15 adet yufkayı 7x7santimetrelik karelere bölelim. Her karenin en üstüne biraz fıstık ve kaymaktan koyup üçgen biçiminde yanlardan bastırarak kapatalım. Şöbiyeti tepsiye dizdikten sonra artan sadeyağı üstüne dökelim. Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında (en alttan bir üstteki katta) 35-40 dakika üstü altın sarısı renk alana kadar pişirelim. Şerbeti için şeker ve suyu karıştırıp içine 5-6 damla limon sıktıktan sonra 20 dakika kaynatalım. Fırından çıkar çıkmaz sıcak şerbetle sıcak şöbiyeti buluşturalım. Sevenler kavuştuktan 30 dakika sonra şöbiyeti gönül rahatlığıyla yiyelim. Streç film serdiğimiz 20x10 santimetre boyutunda bir kalıba döküp 3 saat buzluğa park edelim. 3 saat sonunda istediğimiz şekilde dilimleyip şekil verdikten sonra üstüne kakao serperek afiyetle yiyelim.

Haberin Devamı

MALZEMESİ:

15 adet baklavalık yufka

300 gram tereyağı

250 gram iri çekilmiş Antep fıstığı

1 buçuk su bardağı süt

Yarım çay bardağı irmik

2 su bardağı su

2 su bardağı şeker

Çeyrek limon

Günün manisi

Bozdurmasıyla meşhurdur diyet
Yetmez hiçbir zaman 1 adet
Geçmek gerekirse özet
Bu şöbiyet tam bir afet