Pazar Tanrı Dağları’nda dans

Tanrı Dağları’nda dans

09.07.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Orta Asya’daki en büyük sıradağ sistemini oluşturan Tanrı Dağları’nın bir bölümü Çin’de yer alıyor.

Tanrı Dağları’nda dans

Çin’in Tanrı Dağları bölgesi yerli ve yabancı turistlerin en uğrak noktasından biri. Sıra sıra dizilmiş heybetli dağların atmosferinde turistler, bol bol fotoğraf çektiriyor. Bu fotoğrafta, dağların eteklerinde dans edermişçesine poz veren bir Çinli’yi görüyoruz.

Haberin Devamı

Fışkıran suların altında

Tanrı Dağları’nda dans

Yaz, kış çocuk olmak var. Her mevsimin tadını çıkarmayı iyi biliyor onlar. Kışın kardan adam, kartopu savaşı, karda kayma yarışı yaparlar; yazın da binbir türlü oyunun yanında fıskiyeler arasında hem serinleyip hem de oynarlar. Göztepe Parkı’ndaki süs fıskiyeleri de sıcaklarda çocuklar için vazgeçilmez bir oyun alanı. Kendilerini fıskiyelerden fışkıran suların altına bırakan çocuklar yaz ayının doyasıya tadını çıkarıyor.

Göle maya

Tanrı Dağları’nda dans

Akşehirli Nasreddin Hoca’nın derin felsefi, mizahi anlayışı ve fıkraları yüzyıllardır sözlü halk edebiyatı geleneğiyle yaşatılıyor. Bu bağlamda her yıl 5-10 Temmuz tarihleri arasında Akşehir’de Nasreddin Hoca Şenlikleri düzenleniyor. Milliyet Arşivi’nden aldığımız 1966 yılında çekilen fotoğrafta, Akşehir Talebe Yurdu’ndan bir öğrencinin hoca kılığına girdiğini ve göle maya çaldığını görüyoruz.

Haberin Devamı

Vapur keyfi

Tanrı Dağları’nda dans

Yedi tepeli, büyülü şehir İstanbul. Öyle hazineler var ki bu şehirde, bir gören hayran kalıyor. Doğal ve tarihi güzelliklerle bezeli İstanbul’u yakından tanımanın en iyi yollarından biri de Boğaz’ın dinginliğinin, zarafetinin tadını çıkaracağınız vapur yolculukları. Fotoğrafı çeken Görkem Duymaz, fotoğrafta “an” diye tabir ettiğimiz zamanlamayı o kadar iyi yapmış ki, Haydarpaşa Garı’nın üzerine düşen renkli flama bu tarihi yapıya görkemli bir hava katmış.

İhtiyar adam ve mutlu atı

Tanrı Dağları’nda dans

Mutluluk tabiatın kucağında. Mutluluk yemyeşil ağaçlar arasında, masmavi gökyüzünü seyre dalmakta... Ressam Bob Ross’un tablolarını andıran bu kare, Düzce-Sakarya yolunda çekildi. Yol boyunca sıra sıra dizilmiş evlerin birinin bahçesinde ihtiyar adam ve atının neşeli anları böyle yansıdı objektife.

Güneş banyosu

Tanrı Dağları’nda dans

Son yılların en sıcak günlerini yaşıyoruz. Sıcaklardan bunalanlar havuzlara ve denizlere akın ediyor. Bunun başını da turistler çekiyor. Antalya’ya tatil için gelen bu iki turist ise deniz yerine parkta güneşlenmeyi tercih etmiş.

Solan gülüşler

Tanrı Dağları’nda dans

Suriye’de yedinci yılına giren iç savaştan en çok zarar görenler kuşkusuz çocuklar. Aileleriyle birlikte ülkelerinden kaçıp Türkiye’ye sığınan bu çocuklar, henüz oyun çağındayken büyük acıları sırtlanıp yaşam mücadelesi veriyorlar. Yine de çocuk kalpleri umutlu; tıpkı fotomuhabirinin objektifine takılan tel örgünün arkasındaki bu çocuğun yüzüne yansıyan tebessüm gibi.

Haberin Devamı

Abdülmecit’in ABD’deki tuğrası

Tanrı Dağları’nda dans

Rengarenk çiçekli ağaçların ardında 168 metre boyundaki, dünyanın en yüksek yapıtlarından biri tüm ihtişamıyla karşımızda duruyor. Washington’daki bu anıt Osmanlı’dan esintiler taşıyor. Sultan Abdülmecit’in mermere işlenmiş tuğrası, ismi ve Amerika’ya ait sözlerinin yer aldığı tarihi yapıyı turistler sıkça ziyaret ediyor.