Pazar Tantuni

Tantuni

09.10.2022 - 03:00 | Son Güncellenme:

.

Tantuni

Malzemeler:

*500 gr kontrfile
*5 adet lavaş
 *1/2 su bardağı su
*1 yemek kaşığı acı toz biber
* 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı (bulabilirseniz pamuk yağı daha makbuldür)
*3-4 yemek kaşığı su

Haberin Devamı

Sumaklı soğan piyazı için:
*2 adet soğan
*1/2 domates 
*1/4 limon
*Maydanoz 4 Sumak 4 Tuz

YAPILIŞI: Eti ince ince dilimleyip orta kısık ateşte 5 dk pişmeye bırakalım. Tüm suyunu salınca karıştırıp yarım bardak suyunu verelim. Kapağını kapatıp 10 dk boyunca çekmesini bekleyelim. Suyunu çekince 2 yemek kaşığı ayçiçek yağını ekleyip iyice kavuralım. Toz biberini verip 2-3 tur daha kavuralım. Ardından 3-4 yemek kaşığı suyunu döküp karıştırdıktan sonra lavaşımızı banalım. Yumuşayan ekmeğe bir sıra et serip üstüne sumaklı soğan piyazından ekleyerek servis edelim.

Günün manisi

Hürrem’in aşkı Kanuni
Bizimki de tantuni
Bir ısırık alınca
Unutursun derdi kederi