Pazar Temalı pazarlardan mağazaya

Temalı pazarlardan mağazaya

20.12.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Temalı pazar Souq Karaköy mağazaya dönüştü. Karaköy’deki Külah’ta pazartesi hariç her gün açık olacak Souq Dükkan’ın yanı sıra aylık pazarlar da devam edecek

Temalı pazarlardan mağazaya

Souq Karaköy yaklaşık iki yıldır, ayda bir defa düzenlediği temalı pazarlarıyla Türkiye’yi yepyeni bir alışveriş kültürüyle tanıştırmıştı. Karaköy’deki Külah’ta düzenlenen bu pazarlarda “handmade” temasıyla el yapımı ürünler satıldığı da oldu, “night bazaar” temasıyla alışverişin gece geç saatlere kadar sürdüğü de. Sayfiye, mesken, neşriyat... Tüm bu temalar öyle çok sevildi ki pazarlar bir dönem her hafta sonu bile düzenlendi. Şimdiyse yeni bir oluşum var: Souq Dükkan.

Haberin Devamı

Souq’un yaratıcısı Yaprak Aras, geçtiğimiz ay 20’nci pazarlarını düzenledikten sonra dükkana dönüşme fikrinin kendiliğinden geliştiğini söylüyor ve şöyle anlatıyor: “Souq zaten mekan üzerine gelişen bir oluşumdu. Karaköy Külah arkadaşlarımızın olduğu için orada bir şeyler yapma, eşyalarımızı satma fikri gelmişti aklımıza. Bir süre sonra o kadar güzel bir yeri ayda yalnızca iki gün açma fikri hem ekonomik hem de kültürel olarak anlamsız gelmeye başladı. Ve ilk başlarda bizim aklımızda olmasa da herkesin sonunda öyle olacağını iddia ettiği gibi dükkana dönüştü. Pazartesi hariç haftanın her günü açığız, bunun yanı sıra ayda bir düzenlenen pazarlar da aynı lokasyonda devam edecek.”

Ayda bir hafta sonu dükkandaki her şey kaldırılıyor, tüm düzen değişiyor ve yalnızca o hafta sonu için içerde bambaşka markalarla temalı pazar kuruluyor. Souq zaten Arapçada pazar yeri demek. Ancak ayda bir düzenlenen pazarların aksine Souq Dükkan’da farklı markaların ayrı ayrı stantları yok. Her şey bildiğimiz mağaza düzeninde. İçerde ağırlıklı olarak lokal tasarımcılardan oluşan, 50’ye yakın marka var.

Haberin Devamı

Aralık teması “kışlık”

Çukurcuma’nın iç açıcı botanik dükkanı Müz, Souq Dükkan içinde bitkileri ve saksılarıyla yer almış örneğin. Karaköy’ün ilk plakçısı olan Pantheon Records’un yüzlerce plaktan oluşan seçkisi dükkanın hemen girişinde müzikseverleri karşılıyor. Ece Sükan Vintage, Moncher Vintage, Monochrome ve The Royal Gang Souq Dükkan’a özel kıyafetler oluşturmuş. Rumisu’nun yurt dışı koleksiyonunun yanı sıra Homemade Aromaterapi, Krop’un el yapımı bıçakları ve Altair Telian’ın bisikletleri de yalnızca Souq Dükkan’da satılan ürünlerden.

11.00-20.00 saatleri arasında açık olacak mağazada atölye çalışması, dinleti gibi etkinlikler de düzenlenecek. Bu ayki pazar temasının “kışlık” olduğunu ve 26-27 Aralık’ta düzenleneceğini de belirtelim.

Yazarlar