Pazar Tokyo’da ay yıldız zamanı

Tokyo’da ay yıldız zamanı

18.07.2021 - 03:10 | Son Güncellenme:

Tokyo 2020 Olimpiyatları’nda yarışacak atletizm, yüzme, cirit atma, halka ve artistik cimnastik branşlarından sporcular hazırlık süreçlerini ve hedeflerini paylaştı

Tokyo’da ay yıldız zamanı

Seyhan Akıncı - Tokyo 2020 Olimpiyatları’na sayılı günler kaldı. 23 Temmuz’da başlayacak olimpiyatlar öncesi heyecan dorukta. Ülkemizi 18 branşta 108 sporcunun temsil edeceği Tokyo’da bu yıl madalya umutlarımız çok daha yüksek. Biz de farklı branşlardan milli sporcularımıza hazırlık süreçlerini ve hedeflerini sorduk.

Haberin Devamı

Eda Tuğsuz

“Cirit benim partnerim”

Ben ciridi partnerim olarak görüyor ve onunla ahenkli bir şekilde dans etmek için sahaya çıkıyorum, onunla konuşuyorum. Sanırım beni motive eden şey ciridimle konuşmak. Onunla ne kadar uyumlu olursam o kadar iyi performans sergiliyorum. “Zirveye çıkmak kolay ama zirvede kalmak daha zor” diye bir söz vardır. Ben performansın yüzde 70’inin psikolojik olduğunu düşünüyorum. Vücuttan çok zihin ön planda. Avrupa Şampiyonası’nda olimpiyat şampiyonu Sara Kolak ile mücadele etmiştim. Böyle bir isme sadece 3 santimetreyle geçildim. O gün 3 santimetreyle geçildim ama o günün tecrübesi beni bugünlere getirdi.

Ümitcan Güreş

“Asla pes etmiyorum”

Profesyonel anlamda spor yapmak çok zor. Yüzme sporu ekstra zor. Bizim sabah 05.30’da antrenmanlarımız oluyor. 2019’da şu andaki performansımdan daha üstün durumdaydım. Ancak araya pandemi girdi. O süreç benim için yorucu geçti. Hatta aralık ayında bir Türkiye Şampiyonası vardı ve orada kötü yüzdüm. Ama bu benim için iyi oldu çünkü daha çok hırslanmamı sağladı. Düştüğüm zaman asla pes etmiyorum.

Haberin Devamı

Oğuz Uyar

“Köyde dahi çalıştım”

Pandemide geçirdiğim hazırlıklar hiç kolay olmadı bir süre köyde antrenman yapmaya çalışıp dedemlere yardım ettim. Sonrasında sahalara geri dönüp antrenmanlarıma başlayabildim. 4x100 metre bayrak takımında yarışıyorum. Nisan başından beri takımımla kamptayım. Çok çalıştık ve hak ettiğimiz yere gidiyoruz. Başarının sırrı takım olabilmekte. Olimpiyatlar hayalimdi. Ülkemi temsil etmek büyük gurur ve şeref.

Tokyo’da ay yıldız zamanı

Nazlı Savranbaşı

“Beslenmem dengeli”

Yaklaşık bir aydır kamptayım ve bu süreçte antrenmanlarım yoğun şekilde ilerliyor. Tokyo’ya gitmeden önceki son haftadayız. Benim için heyecan verici ve yarışma için sabırsızlanıyorum. Açıkçası bu süreçte beslenmemde farklı bir şey yapmadım.  Dengeli beslenmeye çalışıyorum. Protein ve karbonhidrat, ne az ne de çok... Bunun dışında akşamları geç saatlerde bir şeyler yememeye dikkat ediyorum. Olimpiyatlardaki hedefim all-around finali yapmak ve ülkemi en iyi şekilde temsil etmek.

Haberin Devamı

Kayhan Özer

“Harika bir tecrübe”

Pandemide evde ve dağlık alanlarda antremanlara yapabildiğim kadar devam ettim. Bu dönemde amacım sadece formumu koruyup elimden geldiğince üzerine koyabilmek oldu. Olimpiyat, spora başladığım günden beri benle gelen bir hayaldi, amaçtı. Sonunda gidiyorum ve bu hedefe ulaştığım için çok mutluyum umarım benim için harika bir tecrübe olur.

Emre Sakçı

“Festival havasında”

Olimpiyat hariç katılmadığım yarış kalmadı. Olimpiyatlar benim için festival havasında geçecek. Kariyerim boyunca buraya ulaşmak için çabaladım. Olimpiyatlarda elimden gelenin en iyisini yapacağım. Bu benim için stres yapılacak bir durum değil tam aksine kutlanacak bir şey. Onun rahatlığı ve bilinciyle gideceğim. Hazırlıklar gayet sıkı ve iyi gidiyor. Sorumluluğumun farkındayım.

Tokyo’da ay yıldız zamanı

İbrahim Çolak

“Kahvaltısız antrenman yapmam”

Bu süreçte haftanın altı günü gerçekten inanarak, çok çalışarak hedefimize doğru ilerledik ve artık son düzlüğe girdik. Kolay olmadı, zihinsel olarak da yorulduğumuz zamanlar oldu. Ama her zaman Olimpiyatlar bizim en büyük hedefimiz, bu ciddiyet ve disiplinle çalışmalarımızı ne kadar zorlansak da devam ettirdik. Beslenme konusunda yaptığım özel bir diyet yok. Sadece yediklerime dikkat ediyorum. Günün en önemli öğünü kahvaltıyı her zaman yaparım. Kahvaltı yapmadan antrenmana gitmem, evden çıkmam. Avrupa ve Dünya şampiyonluğundan sonra hedefim Olimpiyatta da ülkemi en iyi şekilde temsil edebilmek.

Haberin Devamı

Tokyo’da ay yıldız zamanı

Meryem’in azmi okul duvarlarında

Tokyo Olimpiyatları’nda ülkemizi temsil edecek Türkiye Kadın A Milli Voleybol Takımı’nın yıldız oyuncularından Meryem Boz’a Aydın Başak Koleji Anadolu Lisesi öğrencileri desteklerini yaptıkları muralle gösterdi. Öğrenciler Boz’un resminin önünde verdikleri pozla ona ve takıma başarı dileklerini iletti.

Tokyo’da ay yıldız zamanı

İlk olimpiyat macerası

Bu yıl 29’uncusu gerçekleşecek yaz olimpiyat oyunları 23 Temmuz - 8 Ağustos tarihleri arasında Tokyo’da düzenlenecek. Önemli dönemeçlerin olduğu olimpiyat tarihinde Türk bayrağı ilk kez 1912 Stockholm Olimpiyatları’nda dalgalandı. Ülkemizin 2 sporcu ile başlayan olimpiyat macerası Tokyo 2020’de 108 sporcu ile devam ediyor.

Haberin Devamı