Pazar Tribeca’da ilk kez yılbaşı hindisi var

Tribeca’da ilk kez yılbaşı hindisi var

29.12.2002 - 00:00 | Son Güncellenme:

Tribeca’da ilk kez yılbaşı hindisi var

Tribeca’da ilk kez yılbaşı hindisi var



İstanbul, Mecidiyeköy’deki Profilo Alışveriş Merkezi, Türkiye’nin en büyüğü. 80 bin metrekare kapalı alanda 50 bin metrekare dükkan alanı var. İçinde 185 dükkan, lokanta, kafe bulunuyor. Otoparkı ücretsiz ve 1200 araç kapasiteli.
Profilo Alışveriş Merkezi’ndeki tiyatro salonlarında Gencay Gürün’ün Tiyatro İstanbul’u iki oyun sahneliyor. Biz "Bu Adreste Bulunamadı" isimli dramı seyrettik. Gencay Gürün’ün Türkçeleştirdiği ve yönettiği oyunda Can Gürzap ile Cihan Ünal çok başarılı idi.
Oyun çıkışı karnımızı doyuracak bir yer ararken Tribeca dikkatimizi çekti. Kapı girişinde bir masa üzeri yılbaşı sofrası ile donatılmıştı. Ortada kocaman bir hindi duruyordu.
Servis görevlileri içeriye davet etti.
Mönüsü zengin ve farklı, servisi ise özel Tribeca, New York’ta Manhattan denilen bölgede Canal Caddesi’nin alt kısmına düşen bölümün, "Triangle Below Canal" kısaltılmış adıdır.
Amerika’da eğitim gördükten sonra İstanbul’a dönen iki arkadaş, Hikmet Ongan ile Rafi Karako üç yıl önce Yeniköy’de Tribeca isimli bir kahve açtı. Bu kahvenin özelliği her türlü kahve, pasta ve hafif yemekler yanında "bagel" denilen Amerikan simidini yapıp satmaları idi. Hikmet Ongan ile Rafi Karako, İstanbullulara "bagel"i tanıttı. Sevdirdi. Sadece bagel nedeniyle değil, zengin ve farklı mönüsü, özel servisi nedeniyle Tribeca ilgi gördü. Şimdilerde Yeniköy, Akatlar, Profilo Alışveriş Merkezi, Nişantaşı, Gayrettepe ve Ankara’da altı Tribeca müşterilere "bagel" satıyor, hizmet veriyor. Bagel tombul yapılı Amerikan simidi. Enlemesine sandviç ekmeği gibi kesiliyor. İçine peynir veya et çeşitleri konuluyor.
Profilo’daki Tribeca geniş bir salona sahip. Sabah 10.00’dan gece 22.00’ye kadar devamlı olarak müşterilere hizmet veriyor. Mutfak şefi Bolulu Sedat Aslan. Müdür Mutlu Can ve yardımcısı Mustafa Tuztaş müşterilere saygılı...
Tribeca’nın taze bagellerinin sadesi, haşhaş tohumlusu, kepeklisi, tarçın ve üzümlüsü gibi pek çok çeşidi var. İstek üzerine taze bagel sandviçler yapılıyor.
Tribeca’da sadece kahve, çay içerek bagel veya pasta yiyerek oturmak da mümkün. Amerikalıların "carrot cake" dedikleri havuçlu pastaları pek lezzetli. Tribeca’nın özellikleri arasında aromalı sıcak ve soğuk kahve çeşitleri de var.
Hafif yiyeceklerden hoşlananlara bolca salata çeşitleri ve de gene bolca pizza çeşitleri mevcut.
Yemek mönüleri burger ve makarna ağırlıklı. Özel soslu burgerleri ve makarnaları lezzetli. Ana yemek olarak hindi, tavuk ve sığır eti ile değişik yemekler hazırlıyorlar.
Kızarmış sosis ile kabuklu kıtır patates kızartmalarını ben pek beğendim.

Profilo Alışveriş Merkezi yılbaşı nedeniyle süsler içinde. Tribeca’nın girişindeki masanın üzerinde sergilenen yılbaşı sofrası, Tribeca’nın kurucusu ve işletmecisi gençlerin bu yılbaşı için ilk defa sundukları bir hizmetmiş.
Yılbaşı mönüsü adı verilen paket servis 4-6 kişilik veya 6-8 kişilik olmak üzere iki farklı boyutta hazırlanmış.
Bir bütün hindi. İçi özel doldurulmuş. Ve de kıpkırmızı, fırında pişirilmiş. Yanında bir kapta kestaneli pilav. Bir başka kapta ev yapımı balkabağı püresi. Kremalı mısır. Lahana salatası, sıcak turşu, mısır ekmeği, çikolata soslu pasta veya havuç keki, işkembe veya domates çorbası... Hepsi bir arada... 4-6 kişilik paket 125, 6-8 kişilik paket 175 milyon lira. Yılbaşında sofralarının Tribeca tarafından donatılmasını isteyenler sipariş verirlerse siparişlerini yılbaşı öncesi Tribeca’lardan alacaklar.
Önce seyrettiğimiz oyundan, sonra Tribeca’dan pek memnun kaldık. Ayrılırken bize bir teneke kutu içinde köklü zeytin fidesi armağan ettiler. Bu fideler Tariş zeytinyağını kullandıkları için Tariş tarafından gönderilmiş.
Tribeca çoluk çocuk çay, kahve, pasta veya yemek için gidilebilecek ve herkesin memnun ve mutlu olabileceği tür bir kahve. Geçerken kapısından içeri girip dolaşınız. Bagel ve pasta vitrinine bakınız. Hoşunuza gider ise oturursunuz.
Tribeca, Profilo Alışveriş Merkezi, Tel: (0212) 356 25 62





























Yazarlar