Pazar Tüm ihtişamıyla geri döndü

Tüm ihtişamıyla geri döndü

20.03.2022 - 03:00 | Son Güncellenme:

Pantone’nin senenin rengi olarak Veri Peri’yi açıklamasıyla uzun zamandır tahtını başka renklere emanet eden mor; tüm ihtişamıyla geri döndü üstelik bu sefer sadece modada değil ev dekorasyonunda da iddialı.

Tüm ihtişamıyla geri döndü

Mavimsi mor Veri Peri’yi senenin rengi olarak belirleyen Pantone yetkilileri de morun ihtişamına kapılmış olacak ki 2022’nin rengini kısaca şöyle anlatıyorlar: “Enerjik, mutluluk dolu, dinamik, cesur bir yaratıcılık ve hayalperestliği teşvik edici.”

Haberin Devamı

Rengin açıklanması ile hepimiz bu leylak-mavi rengin evlerimizin hangi köşesini taçlandırabileceğini düşünmeye başladık. Küçük objelerden duvarlara bu ihtişamlı rengin kullanımı aslında sadece hayal gücümüze kalmış.

Son senelerin en güzel modalarından tek duvarı koyu renk boyama akımının belki de en görkemli örneği morun kullanımı. Vizon, açık kesekağıdı, gri toprak gibi doğal tonların ağırlıklı kullanıldığı bir odada mürdüm, royal viole veya violetta rengi tek duvarınız odanın havasını bir anda değiştirebilir. Bu duvara asacağınız antik bakır ayna ile sofistike ve elegan bir dekorasyona kavuşmanız çok kolay ya da tam tersini yapabiliriniz. Açık lila duvarlarınızla tezat oluşturacak bora grisi tek duvarınız sayesinde modern ve spor bir dekorasyon elde edebilirsiniz.

Haberin Devamı

Romantik bir tablo

Açık mor ve beyazın uyumu yatak odalarından mutfağa tüm evimizde romantizm rüzgarları estiriyor. Morun açık tonlarının sakinleştiriciliği beyaz avangart mobilyalarla birleştiğinde romantik dönem bir tablonun içinde yaşıyormuşsunuz gibi hissedebilirsiniz. Yatağın üstüne konulmuş çiçekli yastıklar, duvarlara monte edilmiş beyaz aplikler ve kalın perdeler ile o tabloda uykuya dalabilirsiniz.

Mutfağın havasını değiştirecek

Country tarzı beyaz dolaplarınızı vurgulayacak koyu mor bir duvar mutfağınızın havasını bir anda değiştirecek. Bu mor duvarınıza monte edilmiş minik bir rafta sıralanan rengarenk emaye bardak ve tabaklarla mutfağınızı sadece yemek yapılan bir alan olmaktan çıkarıp tarzınızı sergilediğiniz bir yaşam alanına dönüştürebilirsiniz.

Renkli bir oyun alanı

Uykunun en güzelini hak eden, saflığın ve masumiyetin sembolü bebeğinizin odasında  morun rahatlatıcı etkisinden yararlanabilirsiniz. Uçuk lavanta rengi duvarlar ve beyaz bir beşikle çocuğunuzun odasında huzurun hakimiyetini sağlayabilirsiniz. İlerleyen yıllarda, açık lavanta duvarın üzerine çizeceğiniz yeşil ve sarı geometrik desenler aynı odayı çocuğunuzun enerjisini yansıtan en az onun hayal dünyası kadar renkli bir oyun alanına dönüştürmenizi sağlayacaktır.

Haberin Devamı

Yazının başında da söylediğimiz gibi bu sene morun senesi. Ona hak ettiği değeri vermek için siz de Polisan’ın sınırsız renk seçeneği sunan kartelasından morun en beğendiğiniz tonunu seçebilir, yaşam alanlarınızı hayallerinizdeki gibi renklendirebilirsiniz.