11.09.2022 - 03:00 | Son Güncellenme:
KAAN YARMAN
KAAN YARMAN- MALZEMESİ
Galette hamuru için:
*250 g un
*150 g tereyağı (soğuk)
*50 g şeker
* 1 adet yumurta sarısı
*1 çimdik tuz
*1 paket vanilya
* 30 ml su
İç harcı için:
*1 + 1 buçuk su bardağı yaban mersini
* Yarım su bardağı şeker
* Yarım limonun suyu
*2 yemek kaşığı nişasta
Günün manisi
Bugünkü tarifimiz tam bir afet Kendisinin okunuşu ‘galet’ Vicdansız çiçek gibi oluyor Resmen ediyor kaloriye davet.
YAPILIŞI: Un-vanilya-tuz-şeker 4’lüsünü rondoda çekelim. Üstüne tereyağı ekleyip yine çekelim. Sonra yumurta ve suyu karıştırıp rondoya ilave edelim ve yine çekelim. Hazırladığımız hamuru streç filme sarıp buzdolabında 30 dakika dinlendirelim. Bu sırada yaban mersini-şeker-limon-nişasta 4’lüsünün hepsini bir kapta mıncıralım. 30 dakika sonra 2 yağlı kağıt arasında hamuru açıp tepsiye alalım. Ortasına yaban mersinli harcı ekleyip yanlardan kapatalım. Hamurun üstüne yumurta sarısı sürüp şeker ve fındık serpelim. 190 derecedeki fırında 25-30 dakika pişirip afiyetle yiyelim.