Bayram kahvaltısının bir özelliği olmalı. İlla ki ya pişi, ya da acuka koymalı sofraya. Bizim evin olmazsa olmaz kahvaltılık acuka tarifim! Salçalar kavrulduğu için lezzet muhteşem oluyor.

Acuka kahvaltılık sos malzemeleri

2 kaşık zeytinyağı

2 yemek kaşığı domates salçası

2 yemek kaşığı tatlı biber salçası

4-5 diş sarımsak (ince rende)

2 yemek kaşığı ekmek içi (kızartılıp blenderdan geçirilmiş)

3-4 tam ceviz (elle kırılmış)

1-2 yemek kaşığı Beyaz peynir(minik minik doğranmış yada ufalanmış)

1 çay kaşığı kimyon

1 çay kaşığı pul biber (tatlı/acı size kalmış)

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı Toz kuru nane

1/2 çay kaşığı kekik

 

Yapılışı

Bir sos tavasına Zeytinyağını, domates ve biber salçasını ekleyip kavurun. (Salçanın kokusu gidene kadar 5-6 dk kavurun)

Sarımsağı ekleyin, ve tüm baharatları ekleyin. 1-2 dk bu şekilde kavurduktan sonra ocaktan alın.

Biraz soğuyunca, içine ufalanmış beyaz peynir + ekmek içi + ufalanmış cevizi ilave edin. 

** Baharat miktarını kendi zevkinize göre değiştirebilirsiniz.

Bayram kahvaltısına acuka sos tarifi

BERNA YÜKSEL

Instagram : @lemonberrykitchen

Youtube Kanal: LemonBerry Kitchen

https://youtu.be/7NDdHLIF2no

Türkiye’nin haber yaşam platformu Milliyet Dijital yenilendi!

Uygulama ile devam et, gündemi kaçırma!

Şimdi DeğilHemen Keşfet