Ramazan geldi, damaklar özlediği tatlara kavuştu. Ramazan pidesi ve güllaç bekleyenler, evlerinde en güzellerini pişirsin diye tariflerimi hazırladım, işte fırındakini aratmayacak ramazan pidesi tarifi:

Bu tarifle 2 adet pide çıkıyor

ÖN HAMUR: (su bardağı ölçüsü 250 ml)

1 su bardağı un

1 paket instant maya (yada yarım paket yaş maya)

1 tatlı kaşığı toz şeker

1 su bardağından az ılık su

(Ön maya hazırlanıp 20 dk bekletilir)

ANA HAMUR:

2 su bardağı ılık su

4.5 su bardağı un

1 tatlı kaşığı tuz (tepeleme) (Ana hamur hazırlanıp 20-30 dk bekletilir)

Sonra hamurlar birleştirilip 3 kez 20-30 dk aralıklarla katlanır.

PİDE ÜZERİ:

2 yemek kaşığı un

Yarım çay bardağı su

Yarım çay bardağı sıcak su

1 tatlı kaşığı pekmez

EN SON ÜZERİNE:

1 yumurta sarısı

1 yemek kaşığı süt

Çörek otu susam

YAPILIŞI:

1. Ön mayayı hazırlayın: un, maya ,toz şeker, en son su ilave edilip tahta kaşıkla iyice karıştırın. Streç film ile kapatın 20 dk kenarda bekletin. (Cıvık bir hamur olacak)
2. Ana hamuru hazırlayın. Un ve suyu ekleyip tahta kaşıkla karıştırarak hamur hazırlayın. (Yapışkan bir hamur olacak) en son 1 tatlı kaşığı tuzu ilave edin, tekrar tahta kaşıkla karıştırın. Ağzını kapatıp 15-20 dk bekletin.
3. 20 dk geçince, Mayası gelip kabaran ön hamuru ana hamura ekleyin. Tahta kaşıkla karıştırın. Elinizi ıslatıp , 2-3 kez aşağıdan yukarı hamuru katlayın. (İçine hava hapsetmek için yapılır) 30 dk bekletin.
4. 30 dk geçince, 2. Katlamayı yapın. 7-8 defa, aşağıdan yukarıya hamurun içine hava hapsederek, kabarıklığı söndürmeden katlayın. 30 dakika daha bekletin.
5. 30 dk sonrasında, 3. Ve son katlamayı yapın. 7-8 defa katlayın.
6. Hamur 3 katı kadar kabarmış olacak. hamuru söndürmeden unlanmış tezgaha alın. Bir spatulayla 2 ye bölün. Hamurları 2 ayrı tepsiye yağlı kağıt üzerine alın.
7. Pide üzerine sürülecek harcı hazırlayın : 2 yemek kaşığı un ve yarım çay bardağı ılık suyu karıştırın. Sonra yarım çay bardağı daha sıcak su ve 1 tatlı kaşığı pekmez ekleyin.
8. Pide hamurunuzun üzerine hazırladığınız karışımı sürün, ve parmaklarınızı iyice batırarak pide şekli verin.
9. En son üzerine, yumurta sarısı ve 1 yemek kaşığı sütü karıştırıp sürün.
10. Çörek otu ve susam serpin.
11. Bu şekilde tepside 10 dakika bekledikten sonra fırına verin.

Fırındakini aratmayacak ramazan pidesi tarifi

220 derece önceden ısıtılmış alt- üst ayar fırında, (tepsiyi fırının alt kısmına yakın yerleştirin) 30-35 dk üzeri kızarana kadar pişirin.

BERNA YÜKSEL

Instagram : @lemonberrykitchen

Youtube Kanal: LemonBerry Kitchen

https://youtu.be/7NDdHLIF2no

Türkiye’nin haber yaşam platformu Milliyet Dijital yenilendi!

Uygulama ile devam et, gündemi kaçırma!

Şimdi DeğilHemen Keşfet