İftar sofralarına layık domates çorbası tarifi

İftarın olmazsa olmazı şüphesiz ki çorbalar. Basit yada zor, geleneksel yada farklı sürekli çorba arayışındayız şu sıralar.

Domatesin mevsimi geldi, mevsimi olmasa bile yazdan hazırlanan domates konserveleriyle yapabileceğimiz basit ama harika bir çorba önerisiyle geldim.

DOMATES ÇORBASI MALZEMELERİ:

2 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı zeytinyağı 

2 yemek kaşığı un

4-5 orta boy domates (ince rendelenmiş yada kabuksuz blendera çekilmiş) 

Tuz

1/2 çay kaşığı toz şeker

2-3 diş sarımsak

1/2 paket krema

Taze kaşar (ince rendelenmiş)

DOMATES ÇORBASI YAPILIŞI:

Taze domates kullanacaksanız, tercihen kabuklarını soyup mutfak robotundan geçirin, ufak bir soslukta ocağa alıp kaynatın. Yarım çay kaşığı toz şekeri ekleyin. Kaynadıktan sonra 5 dakika kısık ateşte kaldıktan sonra altını kapatın. (Konserve domates kullanacaksanız bu aşamaya gerek yok)

Tereyağı ve zeytinyağını tencereye alın. Eriyince unu ilave edin. 1 dakika kadar kokusu çıkana kadar kavurun. (Çok kavrulursa çorbada yanık tadı baskın olur, dikkat)

Domatesleri ekleyin, (Domatesler sıcakken ekleyince çok sıçrar, dikkat) çırpma teliyle hızlıca karıştırın.

Sarımsak eziciyle sarımsakları ekleyin.

5 dakika kısık ateşte kaynatın.

Sonrasında Üzerine sıcak su ekleyin. Tuz ekleyin. Bu şekilde 8-10 dakika kısık ateşte pişmeye bırakın. Pütürlüyse blenderdan geçirin. 

1/2 paket kremayı da ekleyip 1-2 dakika daha pişirip altını kapatın. 

İnce rendelenmiş taze kaşarla servis edebilirsiniz.

İftar sofralarına layık domates çorbası tarifi

 

BERNA YÜKSEL

Instagram : @lemonberrykitchen

Youtube: LemonBerry Kitchen

Türkiye’nin haber yaşam platformu Milliyet Dijital yenilendi!

Uygulama ile devam et, gündemi kaçırma!

Şimdi DeğilHemen Keşfet