Hafif ama muhteşem bir sütlü tatlı tarifiyle geldim. Muhallebiyi yapmak 5 dakika, ve her markette bulunan, kavrulmuş hazır kadayıfla çok pratik.

MALZEMELER:

1/2 paket kavrulmuş kadayıf (muhallebilik kadayıf diye satılır) (100 gr)

2 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı toz şeker

Ceviz

Muhallebisi:

1 lt süt

3 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı nişasta

8-9 yemek kaşığı toz şeker

1 yumurta sarısı

1 kutu krema

1 vanilya

 

YAPILIŞI:

-Hazır aldığınız muhallebilik kadayıfı, 1 kaşık tereyağı erittiğiniz tavaya alın. 1 yemek kaşığı şeker ve ceviz ekleyin. 1 dakika orta ateşte çevirin.

-Süt, un , nişasta, toz şeker ve yumurta sarısını tencereye alın, çırpma teliyle karıştırarak pişirmeye başlayın.

-Kaynamaya başlayınca birkaç dakika altını kısarak sürekli karıştırarak pişirin, ve ocaktan alın.

-Kutu kremayı ve vanilyayı ekleyip çırpma teliyle yada mikserle çırpın.

Kuplarda yada borcamda yapılabilir. En alta bir kat kadayıf, ortaya muhallebi koyun. Üstüne tekrar son kat kadayıfları koymadan buzdolabına dinlenmeye bırakın. Çıtır kalması için üstüne en son kat kadayıfı servis sırasında ekleyin. Çilekle servis edebilirsiniz.

Muhallebili kadayıf tarifi

 

BERNA YÜKSEL

Instagram: @lemonberrykitchen

Youtube Kanal: LemonBerry Kitchen

Türkiye’nin haber yaşam platformu Milliyet Dijital yenilendi!

Uygulama ile devam et, gündemi kaçırma!

Şimdi DeğilHemen Keşfet