Geri Dön

Gıda israfını azaltmanın yolları: “Konserve, reçel ya da salça yapın; turşu kurun”

Doğaya yakın ve mevsimine göre besin seçimi, artan yemekleri değerlendirme, yiyecekleri uygun şekilde depolama, yeterli alışveriş gibi beslenme ve tüketim tercihlerindeki küçük değişimler sadece sağlığınız için değil sürdürülebilir gıdanın geleceği için de önemli bir adım. Gıdada israfı azaltan, hatta sıfır gıda israfını hedefleyen bir dizi etkin çalışma ile büyük bir sosyal sorumluluk hareketini hayata geçiren İstanbul Ticaret Borsası’nın (İSTİB) “Gıda İsrafını Engelleme Projesi” kapsamında konuşan Uzman Diyetisyen İpek Ağaca, mevsimsel sebze ve meyvelerin israfını önleyebileceğiniz bazı ipuçları paylaşıyor.