Geri Dön

Sağlıklı tarifler hazırlarken bal ve pekmez kullanıyorsanız dikkat! Vücudu zehirliyor!

Sağlıklı tarifler hazırlarken vücudunuza zarar verdiğinizi biliyor muydunuz? Son yıllarda bal ve pekmez ile pişirilen ürünlerin sağlığa zararlı olup olmadığı önemli bir tartışma konusu. Özellikle rafine şekersiz beslenen birçok kişi tariflerde şeker yerine bal veya pekmez kullanmaktadır. Bu tarifler ne kadar lezzetli, sağlıklı ve rafine şeker tüketimine engel olsa da, vücudumuza ciddi anlamda zarar veriyor. Eğer siz de kek, kurabiye vb. hamur işlerini pişirirken şeker yerine bal ve pekmez kullanıyorsanız bir kez daha düşünün! Uzman Gıda Mühendisi Tuğba Parıltı, bal ve pekmezin pişirme işleminde nasıl bir etki sağladığını ve zararlarını bizimle paylaştı. Ayrıca pişen tariflerde rafine şeker yerine alternatif olarak kullanabileceğimiz ürünler hakkında bilgiler verdi.

Türkiye’nin haber yaşam platformu Milliyet Dijital yenilendi!

Uygulama ile devam et, gündemi kaçırma!

Şimdi DeğilHemen Keşfet