Rüyada Haccamat Görmek Ne Anlama Gelir?

Rüyada Haccamat Görmek Ne Anlama Gelir?

Rüyada Haccamat Görmek Ne Anlama Gelir? isimli rüya tabirini görüntülüyorsunuz. Farklı tabirleri görmek için rüya tabirleri sayfasına gidebilirsiniz.

Rüyada kan aldırmak veya kan aldırdığını görmek, hayırla ve iyilikle yorumlanır. Bazı rüya tabircilerine (yorumcularına) göre; rüyasında kendisinin haccamat olduğunu (kan aldırdığını) ve başka bi­rini haccamat etmiş (kanım almış) olduğunu görmek, iyi sa­yılır, hayra yorumlanır. Bu rüyayı gören kişi, eğer layık ve ehilse, büyük bir memuriyete geleceğine işarettir. Eğer be­kar biri ise, evleneceğine işaret eder. Bazen de, bir sözleş­me yaparak imza atar. Ya da üzerine bir emanet alır şek­linde yorumlanır denmiştir. Bir kimsenin rüyada haccamat olduğunu (kan aldırdığını) ve kanın da çıktığını görmesi, o sene içinde hasta olmayaca­ğına, sağlıklı olacağına ve eğer hasta ise, şifa bulacağına, hastalıktan iyileşeceğine işaret eder şeklinde yorumlanır. Rüyasında haccamat olduğunu görmek, kötülükten ve kor­kulardan kurtulmaya işaret eder şeklinde yorumlamıştır. Cafer-i Sadık (r.a.)'ın yorumu Bir kimsenin rüyada hacca­mat olayını görmesi şu cihetlere işarettir demiştir: Emanetleri koruyup yerine vermeye, Bir iş konusunda mukavele ve sözleşme yazmaya, Yüksek bir memuriyete atanmaya, Sevince ermeye, sevineceği bir olaya işaretle, Büyük memurlarla dost ve arkadaşlık kurmaya, Sünnete uygun hal ve davranışlara işaretle, Adaletli davranmaya, hak ve hukuk gözetmeye işaret gibi hallere işaret olarak yorumlanır demiştir.

Hacerü'l Esved Görmek

Rüyada görülen Hacerü'l esved, hacca işâret eder. Rüyada Hacerü'l-Esved'i öptüğünü ve ona yüz sürdüğünü görmek, haccetmeye, dünya ve âhiret selâmetine ve geniş rızka delâlet eder. Hacerü'l esvede el sürdüğünü gören kim­se hacca gider. İnsanların Hacerü'l esvedi kaybettiklerini ve yerini bulduklarını görse, o kimse kendisi­nin hidayette, insanlarında sapıklıkta oldukla­rını zanneder bir kimse olduğuna işâret eder. Rüyada Hacerü'l-Esved'i yuttuğunu görmek, insanları dinden uzaklaştırmaya delâlet eder. Bir kimsenin rüyada Hacerü'l-Esved'i kesti­ğini görmesi, halkı kendi görüşü üzerinde toplamaya delâlet eder. Rüyada Hacerü'l-Esved'i söküp kendisi için alıkoyduğunu görmek, Müslümanlıktan ayrı olarak bidat işlemede yalnız kalacağına işârettir.

Kaynak: ruyalar.net


Rüya Tabirleri hakkında bilgiler: Rüya tabirleri birbirinden farklı anlamlara gelir ve birçok yoruma işaret eder. Rüya tabirleri kategorisinde yer alan rüyalar Diyanet, İmam Nablusi, Seyyid Süleyman, İbn-i Sirin vb. kaynaklardan faydalanılarak uzman rüya tabircileri tarafından yorumlanır ve öngörülerde bulunulur. Bazı rüyalar tersine çıkabilir bazıları ise doğru çıkabilir ve ihya edebilir. Bu nedenle "rüyada görmek ne demek, nedir ve ne anlamına gelir" gibi sorulara kesin olarak yanıt vermekten ziyade "işaret eder, delalet eder ve yorumlanır" şeklinde kelimeler kullanılır. Gördüğünüz rüyalar ne anlama gelir ve neye yorumlanır merak ediyorsanız, Rüya Tabirleri kategorisinde yer alan rüya tabirlerine göz atabilirsiniz.