Rüyada Hatip Görmek Ne Anlama Gelir?

Rüyada Hatip Görmek Ne Anlama Gelir?

Rüyada Hatip Görmek Ne Anlama Gelir? isimli rüya tabirini görüntülüyorsunuz. Farklı tabirleri görmek için rüya tabirleri sayfasına gidebilirsiniz.

Rüyada hatip görmek, iyilikle yorumlanır. Bir kimse, rüyasında hatip görse, bu kişinin günahlarından temizle­neceğine, tövbe edeceğine, ömrünün uzun olacağına dela­let ve işarettir. Rüyasında kendisinin hatip olduğunu (hutbe okuduğunu) görmek, bir memuriyete girmeye işaret olarak yorumlanır. Bir kişinin rüyada siyah cübbe yerine beyaz bir cübbe ile hutbe okuduğunu görmesi, şöhretinin ve itibarının artma­sına ve rızkının bolluğuna işaret olarak yorumlanmıştır. Rüyasında bir hatip (hutbe okuyan) görmek, ferahlığa ve hac mevsiminde toplanmaya işarettir denmiştir. Rüyada minberde görülen hatip; uzun ömre, günâhlardan tövbeye, alçak gönüllülü­ğe, temiz ve iyi giyinmeye, iyilikle emredip kötülükten sakındırınaya işâret eder. Rüyada hatip görmek, ferahlığa ve hac mevsiminde toplanmaya da işâret eder. Bekâr olan bir erkek, rüyada hatip görse, evlenmek için gayret sarf edeceğine işârettir. Kendisinin hatip olduğunu gören kimse, bir memuriyete lâyıksa haline uygun bir me­muriyete atanabileceğine işârettir. Hutbeyi güzel okuduğunu ve iyi bir şekilde insanlara namaz kıldırdığını ve tamamladığını, halkında hutbesini güzelce dinlediklerini gör­mek, itaat edilir bir âmir olacağına ve halkın kendisine itaat edeceğine işâret eder. Kocası olmayan bir kadın rüyada hatip görse, hatip olan biriyle evleneceğine işârettir. Bir kadın hutbe okuduğunu vaaz ve nasi­hat ile halkı ikaz ettiğini görse, gücünün arta­cağına işâret eder. Yine bir kadın hutbede vaaz ve nasihat edici sözlerden başka şeyler konuşsa, rezil olacağına ve kadınlar arasında kötü tanınaca­ğına işârettir. Bir kadının minberde hutbe okuduğunu görmesi, iyi bir kimse ile evleneceğine işârettir. Bir kadının Cuma günü hatip gibi hutbe okuduğunu görmesi, kocasından boşanacağı­na işârettir. Konferans, panel, sempozyum veya her­hangi bir hitabet kürsüsünde temiz ve düzgün konuşan hatip hayra işâret eder. Sözü uzatan, güzel konuşmak için kendini zorlayan hatip, riyakar, nifak ehli birine işâret eder.

Kaynak: ruyalar.net


Rüya Tabirleri hakkında bilgiler: Rüya tabirleri birbirinden farklı anlamlara gelir ve birçok yoruma işaret eder. Rüya tabirleri kategorisinde yer alan rüyalar Diyanet, İmam Nablusi, Seyyid Süleyman, İbn-i Sirin vb. kaynaklardan faydalanılarak uzman rüya tabircileri tarafından yorumlanır ve öngörülerde bulunulur. Bazı rüyalar tersine çıkabilir bazıları ise doğru çıkabilir ve ihya edebilir. Bu nedenle "rüyada görmek ne demek, nedir ve ne anlamına gelir" gibi sorulara kesin olarak yanıt vermekten ziyade "işaret eder, delalet eder ve yorumlanır" şeklinde kelimeler kullanılır. Gördüğünüz rüyalar ne anlama gelir ve neye yorumlanır merak ediyorsanız, Rüya Tabirleri kategorisinde yer alan rüya tabirlerine göz atabilirsiniz.