Rüyada Kar Görmek Nedir? Yerlere Kar Yağdığını Görmek Ne Anlama Gelir?

Rüyada Kar Görmek Nedir? (Diyanet) Kar Yağdığını Görmek Ne Anlama Gelir?

Rüyada Kar Görmek Nedir? (Diyanet) Kar Yağdığını Görmek Ne Anlama Gelir? isimli rüya tabirini görüntülüyorsunuz. Farklı tabirleri görmek için rüya tabirleri sayfasına gidebilirsiniz.

Rüyada kar görmek birçok iyiliğin işareti olarak yorumlanmaktadır. Özellikle dini açıdan yorumlandığında hayata dair birçok olumlu etkileri olmaktadır. Rüyada kar görmek ne anlama geldiğini öğrenerek günlük yaşantınızda gerçekleşen olayların yorumunu yapabilirsiniz. Sizin için rüyada kar görmek ne demek? İşte detaylar...Rüyada Kar Görmek Nedir? (Diyanet) Kar Yağdığını Görmek Ne Anlama Gelir?


Rüyada Kar Görmek Nedir?

 Rüyada kar görmek sağlık açısından olumsuzlukların kısa sürede şifa bularak iyiliğe yöneleceğini gösterir. İş ortamında kişinin kendi şahsiyeti açısından elde edeceği menfaatlere ve kazanımlarını göstermektedir. Birçok üzüntü ve sıkıntılardan kısa sürede kurtulmanın habercisidir. Beyaz rengin genellikle iyiliği işaret ettiği yorumlanmaktadır. Kar beyaz rengin doğallığını yansıttığı için tertemiz duyguların uyanışı demektir.

 Rüyada kar görmek her konuda iyiliğe yorumlanmadığı durumlarda söz konusudur. Rüyada mevsiminde yağmayan kar hastalık belirtilerinin ortay çıkışını göstermektedir. Evliler için geçim sıkıntısının belirtisidir. İşsiz olanların iş konusunda gecikmelerin olacağını haber vermektedir.Rüyada Kar Görmek Nedir? (Diyanet) Kar Yağdığını Görmek Ne Anlama Gelir?

 Rüyada Kar Görmek ne Anlama Gelir?

 Riyada kar görmenin anlamı karanlık günlerden aydınlığa açılan kapıdan en kısa sürede geçileceğidir. Bu kapıdan geçtikten sonra tertemiz bembeyaz sayfa açılarak geçim sıkıntısı çekenler rahata erecektir. İşsizler en kısa sürede iş bulacaktır. Hastalar derdine şifa bulacaktır.

 Rüyada kar gördüğünüz anda aynı zamanda ateşte bulunuyorsa dostlarınızla ve yakınlarınızla muhabbetin ve sevginin daha fazla yaşanacağını göstermektedir. Elde edilecek rızkların, maddi varlıkların yaşama dair güzelliklerin artacağı anlamına gelir. Rüyada kar yığınları arasında olduğunuz görmeniz çalışma ortamındaki yönetim kademesinden sıkıntılı haber alacağınız anlamına gelir. Zor günlerin, engellerin oluşacağı anlamındadır.Rüyada Kar Görmek Nedir? (Diyanet) Kar Yağdığını Görmek Ne Anlama Gelir?

 Rüyada Kar Görmek Neye İşarettir?

 Rüyada kar görmenin işaret ettiği en önemli husus huzurdur. Yaşama dair sıkıntıların bir anda yok olarak refahın ve bolluğun işaretidir. Hastalıkların değişik şifa kaynaklarına yöneleceğine işarettir. Rüyada kar ve ateş bir arada olursa çevrenizdeki, insanlarla muhabbetinizin ve samimiyetinizin artacağını işaret etmektedir. Toplu halde birikinti kar yığınları iş hayatınızda üstünüzden alacağınız eleştiriyi ve uyarıyı işaret eder.

 Rüyada kar görmek ucuz fiyata ve kolaylıkla elde edeceğiniz malların yakınınızda olduğunu işaret etmektedir. Elde edilecek rızk ve yaşama dair kolaylıkları elde etmek için hamlenizin zamanı geldiğini işaret etmektedir. Hayatınıza dair gelişen tüm olayları düşündüğünüzde bunun ne kadar doğru olduğunu göreceksiniz.Rüyada Kar Görmek Nedir? (Diyanet) Kar Yağdığını Görmek Ne Anlama Gelir?

 Rüyada Kar Görmek

 Rüyada kar görmek genellikle iyiliğe karşı yorumlanmaktadır. Beyazlığın ve aydınlığın tüm varlığını yansıtan kar şifa demektir. İç dünyanızdan kendinize dert ettiğiniz ne varsa aydınlığa kavuşacaktır. Rüyada kar görmek ve bunu tüm ayrıntıları ile hatırlamak zihninizde yer alan sıkıntılı durumların tamamen ortadan kalkacağını göstermektedir. Kristalleri ayrıntılı şekilde görmek iş hayatınızdaki ince detayların iyilikle sonuçlanacağının habercisidir. Muhabbet ortamınızın daha sağlıklı yürüyeceğini göstermektedir. Rızklarınızın helal yoldan geleceğini haber vermekte içinizi aydınlanmasını sağlayacaktır.

 Rüyada kar görmek kötü düşünceleri kafanızdan atarak daha iyimser olmanız gerektiğini hatırlatmaktadır. Kimsenin hakkında kötü düşünmemeniz gerektiğini ve etrafınızdan gelecek kötülüklerin uzaklaştırıldığını belli etmektedir. Rüyada kar görmek kış ayında ise iyiliği yaz ayında ise sıkıntıların habercisidir. Fakat her durumda da kar bütün sıkıntıların sonunda aydınlığın olduğunu anımsatmaktadır.Rüyada Kar Görmek Nedir? (Diyanet) Kar Yağdığını Görmek Ne Anlama Gelir?

 Rüyada Kar Yağdığını Görmek

 Rüyada kar yağdığını görmek hayırlı ve bereketli günleriniz olacağını işaret etmektedir. Bunun iki yönlü değerlendirmesi yapılmaktadır. Soğuk bölgelerde kar yağdığını görmek bereket anlamına gelir. Sıcak bölgelerde rüyada kar yağdığını görmek kıtlığın habercisi olarak yorumlanmaktadır.

 Rüyada kış mevsiminde kar yağdığını görmek iyiliğin ve huzurlu günlerin göstergesidir. Hayatınızda olmasını istediğiniz güzelliklerin zamanı geldiğini haber vermektedir. Hiçbir şeyin zamansız olmayacağını anlamanız sağlamaktadır. Hayatınızda olumlu değişimlerin harekete geçtiğini göreceksiniz demektir. Güzelliklerin ve hayırlı haberin yakında geleceğini belli etmektedir.Rüyada Kar Görmek Nedir? (Diyanet) Kar Yağdığını Görmek Ne Anlama Gelir?

 Rüyada Karpuz Görmek

 Rüyada karpuz görmek mal ve mülk sahibi olunacağını işaret etmektedir. Karpuzun özündeki asıl anlam anlayışın ve ilmin yattığı şeklinde yorumlanır. Tatlı ve güzel sonucu olacak olayların hayata geçeceğini göstermektedir. Değerli mal ve mülke malik olunacağına işarettir.

 Hastalıkların şifaya erişeceğini ve bedensel olarak şifa bulunacağının habercisidir. Riyada karpuz görmenin değişik boyutları olarak; küçük karpuzların görülmesi büyük karpuzların görülmesinden daha hayırlı olduğu tabir edilir. Karanlık ortamda karpuz görmek sıkıntılı durumların ortadan kalkacağını hayırlara vesile olacağını göstermektedir.

 Rüyada karpuz görmek ve bunu yemek eğer mevsiminde oluşuyorsa kederlerden kurtulmanın gerçekleşeceğini haber vermektedir. Aynı zamanda elinde buluna malların çoğalacağı anlamına gelmektedir. Üstüne yüklenen gam ve kederler üstünden en kısa sürede kalkacaktır.

 Rüyada karpuz görmek bütün sıkıntıların sona ermesine, iyi bir işe başlanacağına, helal kazançların ortaya çıkacağına delalet eder.Rüyada Kar Görmek Nedir? (Diyanet) Kar Yağdığını Görmek Ne Anlama Gelir?

 Rüyada Karınca Görmek

 Rüyada karınca görmek her konuda bolluğun oluşacağı anlamına gelir. Aynı zamanda bereketin habercisidir. İşinde kazancının artacağına, tarlada mahsulün çoğalacağını anlatır. Ev halkından birilerinin gurbetten döneceğine veya gurbete gideceğini işaret etmektedir. Akrabalıkların artacağına veya birinin akrabalık bağlarının kopacağı anlamına gelir.

 Rüyada karınca görmek mal artışının ve nimetlerin çoğalmasının habercisidir. Bütün bunların yanında rüyada karınca görmek kişinin hırslı yapısından dolayı hiçbir şeyden memnun olmayacağını göstermektedir. Her şeye rağmen rüyada görülen karınca bereketin ve bolluğun var olacağı anlamına gelmektedir. Rüyada karınca sürüsü görmek kalabalık topluluğun habercisidir. Aynı zamanda uzun zengin bir ömür yaşanacağını göstermektedir.

 Riyada karınca öldürmek bir kimsenin yakın zamanda etrafındaki zayıf kimselerin etkisiyle günah işleyeceği anlamına gelir. Yiyecek madde etrafına toplanmış karınca sürüsü görmek günlük yaşamda pahalılığın olunacağını belli etmektedir.

 Rüyada karınca görmek ve bunun eve bir şeyler getirdiğine şahit olmak mal artışına ve berekete işarettir. Karıncanın evden bir şeyler çıkarması hırsızlık olayının vuku bulacağını işaret etmektedir.Rüyada Kar Görmek Nedir? (Diyanet) Kar Yağdığını Görmek Ne Anlama Gelir?

 Rüyada Kar Yağması

 Rüyada kar yağması ev ortamında ve iş ortamında huzurlu günlerin ortaya çıkacağı anlamına gelir. Yaşamın iyiliklerle dolması, kazançların helal açıdan yüksek olması demektir. Beyazlığın her açıdan temizliği işaret etmesi mutluluğun ve temiz düşüncelerin artık hayatınızda daha fazla hakim olacağı anlamına gelmektedir

 Rüyada kar yağması aniden değişecek hayat akışında mutlu ve huzurlu işlerin yapılacağını göstermektedir. Mevsiminde kar yağması oluşan değişimlerin iyiliğini, zamansız yağan kar ise bu değişimin kötülüğü simgelediği tabir edilir.

 Rüyada kar görmek ve üşümek sıcak yuvaların kurulacağını evliliklerin hızlanacağını işaret eder. Ertelenmiş evliliklerin bir an önce yapılarak huzurlu ortam sağlanması gerektiğine delalettir.

 Rüyada kar yağması sıcak havalarda gerçekleşirse iş ortamında ve ev ortamda bazı sıkıntıların can sıkıcı olacağını göstermektedir. Sabırsız ve metanetli olunması gerektiği anlamına gelmektedir.Rüyada Kar Görmek Nedir? (Diyanet) Kar Yağdığını Görmek Ne Anlama Gelir?

 Rüyada Karda Yürümek

 Rüyada karda yürümek huzura ve mutluluğa yolculuk olduğu anlamına gelmektedir. Beyazın temizliği ve güzelliği iyiliğin ve bereketin işaretidir. Rüyada karda yürüyerek iz bırakmak iş ortamında adından söz ettirecek, işler yapılacağını göstermektedir. Çalışma ortamında yeni buluşların yapılacağını ve arkasında iz bırakacağı anlamına gelmektedir.

 Rüyada karda yürümek ve izlerini görmek çok anlamlı ve güzel bir sürprizle karşılaşacağı anlamına gelmektedir. Kış ayında karda yürümek dertlerin beyazlıkta kaybolacağını anlatmaktadır. Yaz ayında rüyada karda yürümek sıkıntıların ardı sıra geleceğinin işaretidir.

 Rüyada kar üzerinde yürümek beklenmedik zamanda hayırlı bir haber geleceğini haber vermektedir. Ansızın hiç ummadığı kişiden iyilik göreceği anlamına gelir. Karda üşüyerek yürümek içindeki sıkıntılardan kurtulacağını ısındıkça hafifleyeceğini işaret etmektedir.

 Rüyada karda koşmak işinde hızlı bir tırmanış yaşayarak terfi alacağının habercisidir. Yaz ayında karda koşmak çalışma ortamında engellerle karşılaşacağı anlamına gelir. Menfaatine yaramayacak işlerle karşılaşıp kaldıramayacağı yüklerin üzerine yükleneceğini gösterir. Bu sıkıntıların sabırla ve dirençli yapıyla bertaraf edileceği anlamına gelir.Rüyada Kar Görmek Nedir? (Diyanet) Kar Yağdığını Görmek Ne Anlama Gelir?

 Rüyada Kar Topu Oynamak

 Rüyada kartopu oynamak iyiye yoğrulmaktadır. Karşılıklı sevgi ve merhametin çoğalacağını göstermektedir. İş ortamında iş paylaşımı yapılırken adaletli olunması gerektiğini anlatmaktadır. Kartopu yaparken karın elleri üşütmesi sevdiğiniz bir kişiden sürpriz hediye alacağınız anlamına gelir.

 Rüyada kartopu oynamak elde edilecek kazancın helal yoldan geleceği anlamına gelmektedir. Elde edilen rızkın sevdikleriniz arasında pay edilerek mutlulukların çoğalacağını işaret etmektedir.

 Öğrencilerin derslerinde başarılı olacağına çalışanların iş ortamında değerinin artacağına işarettir.

 Rüyada kartopu yuvarlayarak yığın yapmak mal ve paranın çoğalacağı anlamına gelir. Bereketli kazançların aile içinde pay edilmesi gerektiğini anlatmaktadır. Aile reislerinin sevgi paylaşımını adil yapması gerekliğini anlatır. Ebeveynlerin çocukları arasında sevgi bağını eşit kurmaları gerektiğini hatırlatır.

 Rüyada Kardan Adam Yapmak

 Rüyada kardan adam yapmak çözülemeyecek dertlerin ve kederlerin çözümünün en sevdiğiniz kişide olduğuna çıkar. İçinizde büyüttüğünüz sıkıntılarınızın çözümünü uzaklarda değil en yakınınızda aramanız gerektiği anlamına gelir. Elde ettiğiniz malların büyümesi için çok çalışmanız gerektiğini anlatır.

 İş ortamında patronun eleştirsin maruz kalacağınıza çıkar. Bu eleştirinin olumlu sonuçlanması için çok çalışmanız gerekliğini işaret etmektedir. Öğrencilerin mevsimsiz yağan karda kardan adam yapmaları sınıfta karşıt fikirlerin çoğalacağını gösterir. Rüyada kardan adam yaptıktan sonra çabuk erimesi elinizdeki malların çabuk harcanacağı anlamına gelmektedir.

 Rüyada kardan adam yapmak yönetim kadrosundaki kişilerin mahiyetine kötülük ettiğini işaret etmektedir. Mevsimsiz karda yapılan kardan adam yöneticilerin mahiyetlerinden eleştiri alacağı anlamına gelir. Toplu şikâyetlere ve direnişle karşılaşılacağının habercisidir.

 Rüyada Kar Yemek

 Rüyada kar yemek iyiye delalettir. Rüyada yaz aylarında kar yemek fayda görüleceğine ve bereketli günlerin yakında olduğu anlamına gelmektedir. Kış aylarında sulanmış kar yemek fena şeylerin olabileceğini gösterir. İş ortamında daha temkinli olunmalıdır. Öğrenciler çalışma şartlarını zorlaması gerektiği anlamına gelir.

 Rüyada kar yemek kazançların helal yollardan elde edilerek çoğalacağını belirtisidir. Rüyada temiz kar yemek bereketi, tozlu isli kar yemek malların kulanım amacının saptığını göstermektedir. Böyle durumlarda daha dikkatli harcama yapılması gerektiği yorumlanmaktadır.

 Geçim sıkıntısı yaşamaya yakın ailelerin bundan kısa sürede kurtulacağı yönünde iyi haber alacağını işaret eder. Rüyada kar yediğini gördüğünde kar yağıyorsa aklından geçenlerin iyiliğe yöneleceğini göstermektedir. Kısmetinin yakın zamanda açılacağını bolluk ve bereketin kapıda olduğunu anlatmaktadır.

 Rüyada kar yemek yaz ayında gerçekleşmişse bazı sorunların hayatınıza olumsuz etki yaratacağına hazırlıklı olmanız gerektiğini anlatmaktadır. Kış aylarında yenen kar olayların mutlu sona ereceğine işaret etmektedir. Genel anlamı itibari ile rüyada kar yemek kazançların helal olacağı, huzurun ve mutluluğun ortamı aydınlatacağı anlamına gelmektedir.

 Rüyada Kar Temizlemek

 Rüyada kar temizlemek bulunulan bölgeye bereket ve bolluk geleceği anlamına gelmektedir. Genellikle temizlenen karın arkasından yağmur geleceği yorumlanarak rahmet oluşacağına işaret ettiği anlaşılmalıdır. Yakın zamanda sıkıntıların topluca hayatınızdan yok olacağı anlamına gelmektedir.

 Rüyada kar küremek çekilen zorlukların tamamen yok olacağı anlamına gelir. Öğrencilerin rüyasında kar temizlemesi zayıf derslerinden kısa sürede başarılı şekilde kurtulacağını anlatmaktadır. Çalışarak başarılmayacak hiçbir şeyin olmadığını anlatmaktadır.

 Rüyada kar temizlemek yanınızda ve yakınınızdaki istenmeyen kişilerin hayatınızdan tamamen çıkıp gideceğini anlatmaktadır. İyi ve güzel gönüllü insanlarla karşılaşacağınız anlamına gelmektedir. Sevinçli günlerinizin çok yakında olduğunu anlatır. Sıkıntılarda kurtularak refaha kavuşmanın müjdecisidir.

 Rüyada yazın kar temizlemek ilk bakışta zamansız sevinç gibi görünse de zamansız ortaya çıkan sıkıntıların yok olacağı anlamına gelmektedir. Hayatınızla bunu karşılaştırdığınızda ummadığını zamanda gelen sıkıntıların hiç ummadığınız anda yok olduğunu göreceksiniz.

 Rüyada Uyurken Üzerine Kar Yağması

 Rüyada uyurken üzerine kar yağması kısa süre içinde yolculuk haber geleceği anlamına gelir. Çalışma ortamında ortaya çıkacak sıkıntıların mücadele ederek yok edileceği anlamına gelmektedir. Uykuda üzerine kar yağdığını görmek özlemlerin çoğalacağını anlatmaktadır. Sevdiklerinizin biraz daha uzakta kalacağını ve onlarla etrafınızdaki sevgi bağının artacağını anlatmaktadır.

 Rüyada üzerine kar yağması aile ortamında mutluluğu artacağını sevinçli haberlerin topluca geleceğini işaret etmektedir. Üzerine kar yağmış kişinin yaz ayında olması iş ortamında sıkıntı yalayacağı anlamına gelir. Kış ayında üzerine kar yağdığını görmek bereketli bir zaman dilimini içime gerdiğini anlatmaktadır.

 Rüyada Kışın Kar Görmek

 Rüyada kışın kar görülmesi tam anlamı ile üzüntü ve kederlerin hayatınızdan çıkıp gitmesi yönünde iyiliği işaret etmektedir. Düşmanı olan kişilerin onu mağlup ederek amacına ulaşmasıdır. Rüyada kışın kar görmek; geniş anlamda rızk sahibi olunacağını anlatır. Hayatın olumlu değişimlerine işaret eder. Mal artışına ve helal kazancın çoğalacağı anlamına gelir. Sıkıntılı dönemlerin biterek ucuzluğun oluşacağı anlamına gelmektedir.

 Rüyada kışın görülen kar askerlik anlamında da beklenen haberin geleceğine işaret etmektedir. Gelen haberlerin olumlu olması, elde edilenlerin helal olması rüyada görülen karın iyi yönde belirtileri olduğunu göstermektedir.

 Rüyada Gece Kar Yağması

 Rüyada gece kar yağması iyiliğin habercisidir. Karanlık günlerin aydınlığa çıkacağını anlatmaktadır. Sıkıntılardan kurtularak refaha ulaşmanın habercisidir. Özellikle rüyada gece karanlığında kar yağdığını görmek her ortamda yalanan zorlukların yok olacağı anlamına gelmektedir.

 Rüyada gece kar yağması büyükler için huzur, çocuklar için ise sevinç habercisidir. İstedikleri bir şeye kavuşacaklarını anlatır. Rüyasında gece üstüne kar yağdığını gören kişinin iş ortamında sevmediği kişiden yakın zamanda kurtulacağı anlamına gelmektedir.

 Rüyada Sulu Kar Görmek

 Rüyada sulu kar görmek rahmetin ve bereketin çok yakında kapıyı çalacağı anlamına gelmektedir. Sulu kar yağarken ıslanmadığınızı görmek işleri çok iyi idare ettiğini gösterir. Yöneticilerin alt kademesine çalışanların yönetime karşı başarılı olduğunu anlatmaktadır.

 Rüyada sulu kar görmek elde edilen malların daha fazla artacağı anlamına gelmektedir. Kazanımların helal olduğunun ve bereketinin artacağının habercisidir.

 Rüyada Dağda Karda Kalmak

 Rüyada dağda karda kalmak önünüze çıkan zorlukları aşmakta sıkıntı çekmeyeceğiniz anlamına gelmektedir. İş ortamında karşınıza çıkan sıkıntıları kolaylıkla aşacağınızı gösterir. Kazançlarınız da karşınıza çıkmasını beklediğiniz engellerin kendiliğinden yok olacağını anlatır.

 Bolluk ve bereketin toplu halde geleceğini anlatmaktadır. Maaşlı çalışanların toplu ödeme alınacağı anlamına gelmektedir. Aileler topluca sevinç yaşayacağı anlamına gelmektedir.

 Rüyada Lapa Lapa Kar Yağışı

 Rüyada lapa lapa kar yağışı görmek iyiye işarettir. Gelecekte yaşamayı ve elde etmeyi düşündüğünüz ne varsa olumlu sonuçlanacağı anlamına gelir. Karın havadan kalın şekilde yağması berekete delalettir. Hayırlı haberlerin çok hızlı ulaşacağını anlatmaktadır.

 Elde edilmesi planlana kazançların artacağını anlatmaktadır. Rüyada lapa lapa kar ne demek? Mutluluk ve Sevinç demektir. Zenginlik ve bol paranın kaynağının çok yakınınızda olduğunu anlamına gelmektedir.



Farklı bir rüya yorumcusuna göre;
Rüyada kar görmek, talihsizliğinizin sizden uzaklaş­maya başladığına işarettir. Mevsiminde kar yağdığını görmek, ni­met ve bolluğa kavuşacağınıza, bahar mevsiminde kar yağdığını görmek, işlerinizde, hayat mücadelenizde zahmet olacağına, yaz günlerinde şiddetli kar fırtınası ve benzerini görmek, rüyanın gö­rüldüğü memlekette büyük ve şiddet bir olay olacağına işaret  eder. Rüyada kar görmek, talihsizliğinizin düzeleceğine, yani talihsizlikten kurtulacağınıza işaretle yorumlanır. Rüyada kar yediğini görmek, eğer mevsim kar mevsimi ise, rızkınızın bol artacağına işaretle tabir edilmiştir. Görülen kar mevsiminde değil ise, keder ve üzüntüye delalet eder. Bazı yorumcular, rüya da görülen kar, eğer mevsiminde ise, rızka işaretle yorumlamışlardır. Mevsimi dışında görülen kar pek iyi sayılmaz. Kışın yağmaya alışılmış bir karın yağdığını görmek, nimettir, rızıktır demişlerdir. Kişinin rüya da bir karın üzerinde yürüdüğünü görmesi, beklemediği bir yerden bir nimet ve menfaat göreceğine (elde edeceğine) işarettir demişlerdir. Rüyasında mevsiminde kar alıp sattığını görmek, iyiliğe, eğer hasta ise, iyileşeceğine, şifa bulacağına işarettir denilmiştir. Karın üzerinde yuvarlandığını görmek zenginliğe, rızık bolluğuna işaret eder denilmiştir. Rüyasında kızakla kar üzerinde kaydığını gören kişi, para kazanmak için bir yolculuğa (seyahate) çıkar ve çıkacağına işaret eder denilmiştir. Kişinin rüya da karda üşüyüp ateş yaktığını ve ısındığını görmesi, sevdiği biriyle evleneceğine işaret eder. Mevsiminde görülen kar, sıkıntılardan kurtuluşa, düşmanları ve rakipleri varsa, onlara galip geleceğine işarettir. Mevsimi dışında kar görmek, hastalığa, soğuk algınlığına bazılarına göre ise, uzak bir yolculuğa çıkmaya işaret eder şeklinde yorumlamışlardır. Mağribi'nin yorumu: Kişinin rüya da bahar mevsiminde kar görmesi, iyi değildir. Rüya sahibinin mağlubiyetine, yenilgiye uğramasına işarettir demiştir. Cafer-i Sadık (r.a.)'ın yorumu: Kişinin rüya da kar görmesi, şu cihetlere işaretle yorumlanır: Bol rızka işaretle, İyi bir yaşam ile, Büyük bir servete işaretle, Ucuzluk, bolluk ve askere işaretle. Kişinin rüyasında yaz mevsiminde kar yağdığını görmesi, iyi değildir. Hastalığa işarettir demiştir, Cafer- i Sadık (r.a.) hazretleri. İmam-ı Nablusi'nin yorumu: Kişinin rüya da ister mevsiminde olsun, ister mevsimin dışında olsun çok kar yağmış olduğunu, öyle ki, binaların üzerleri, ağaçlar, dağların üzerlerini karın kaplamış olduğunu görmeyi, iyi saymamıştır. O bölge halkına gelecek bela ve musibete gelecek zulüm ve afete işarettir demiştir. Rüya da kar bulunmaması gereken yerlerde (ev, oda ve benzeri yerlerde) ve bu yerlerin içerisinde kar görmek, iyi değildir. Belaya, musibet ve azaplara, hastalıklara işaret eder demiştir. Bazıları da bu rüyayı, acizliğe, yolculuk ve gaflete yorumlamışlardır. Rüyasında kar yağdığını fakat, üzerinde yağmurluk ve şemsiye gibi kendisini koruyan bir şeyi olduğunu ve ıslanmadığını görmek, iyidir. Rüya sahibinin, işlerini iyi idare eden, iyi yöneten bir kişi olduğuna korkusuz olarak yaşayacağına ve hiçbir zarar görmeyeceğine işaret eder. Kişinin rüyada kar görmesi, rızıklara ve menfaatli şeylere ve grip gibi hastalıklardan iyileşmeye işaret eder. Karın mevsiminde görülmesi, rüya sahibi 'Çin üzüntü ve kederin gitmesine, düşmanını yenmesine işaret eder. Karın mevsimsiz yağması, soğuk algınlığına. hastalıklara; bazen de yolculuğun veya bazı işlerin ertelenmesine işarettir. Bir şehre mevsimsiz fazla kar yağdığını görmek, o şehre devlet reisi veya Hakk'tan gelecek bir azaba veya içlerinde bir fitnenin çıkmasına işaret eder. Rüyada yaz gününde, yüküyle kar satın aldığını görmek, kendisini rahata kavuşturacak mala kavuşmasına yahut güzel söz veya duâ sebebiyle üzüntü ve kederden kurtulmasına işaret eder. Rüyada karın çok yağdığını ve çok fazla olduğunu görmek, devlet reisinin maiyetine zulmetmesine, onlara kötü söz söylemesine işaret eder. Bazen rüyada çok kar yağdığını görmek, çiçek, kızamık, veba, taun, verem gibi salgın hastalıklara işarettir. Bazen de kar yağdığını görmek, harbe, çekirgeye ve hayvanlara gelecek çeşitli hastalıklara; bazı kere de ucuzluk, bolluk ve zenginliğe işaret eder. Karın süpürülmez derecede çok olması, o şehir halkı için gelecek azaba ve düşmanın hücumundan dolayı üzüntü ve kedere işarettir. Az kar yağdığını görmek, ucuzluk ve bolluğa işarettir. Bir şehre, bir mahalle, mevsiminde az yağan kar, o yer halkı için rızkın genişliğine, ucuzluk ve bolluğa işaret eder. Yağan karın halka zarar vermemesi ve çabucak erimesi, geçecek üzüntü, kaygı ve sıkıntıya işarettir. Rüyada ekilmiş ve kuru yer üzerine kar yağdığını görmek, yağmur hükmündedir ve o yer halkına gelecek, rahmet, bereket, nîmet, ucuzluk ve bolluğa işaret eder. Yerin kardan faydalanmayacağı bir zamanda rüyada kar yağdığını görmek, devlet reisinin zulmüne, adaletsizliğine ve vergi toplayan memurların çalışmasına işarettir. Rüyada bahar mevsiminde kar yağdığını görmek mağlubiyete işaret eder. Rüyada mevsimli veya mevsimsiz kar'ın yağıp, bütün binaları, ağaçlar ve dağları kapladığını görmek, o yerin halkı ve malları üzerine gelecek zulme ve âfete işaret eder. Yine karı rüyada, mahallinin dışında, ev, hücre, oda vs. gibi yerlerin içerisinde görmek, azaba, belâya ve hastalıklara işârettir; bazı kere de bu rüya, âcizliğe, yolculuk ve maaş talebinden gaflete işaret eder. Rüyada üzerine kar yağdığını görmek, uzun biryolculuğa işaret eder. Rüyada kar'ın üzerinde uyuduğunu görmek, hapse gireceğine işarettir. Rüyada kış veya yaz gününde kar soğuğunun kendisine isabet ettiğini görmek, fakirlik ile tabir olunur. Rüyada kar ile ateşi bir arada görmek, ülfet, muhabbet ve sevgiye işarettir. nbsp; nbsp;

Rüya Tabirleri hakkında bilgiler: Rüya tabirleri birbirinden farklı anlamlara gelir ve birçok yoruma işaret eder. Rüya tabirleri kategorisinde yer alan rüyalar Diyanet, İmam Nablusi, Seyyid Süleyman, İbn-i Sirin vb. kaynaklardan faydalanılarak uzman rüya tabircileri tarafından yorumlanır ve öngörülerde bulunulur. Bazı rüyalar tersine çıkabilir bazıları ise doğru çıkabilir ve ihya edebilir. Bu nedenle "rüyada görmek ne demek, nedir ve ne anlamına gelir" gibi sorulara kesin olarak yanıt vermekten ziyade "işaret eder, delalet eder ve yorumlanır" şeklinde kelimeler kullanılır. Gördüğünüz rüyalar ne anlama gelir ve neye yorumlanır merak ediyorsanız, Rüya Tabirleri kategorisinde yer alan rüya tabirlerine göz atabilirsiniz.