Geri Dön
Uzmanpara Altın fiyatlarında son durum ne?

Altın fiyatlarında son durum ne?

Çarşamba günü rekor seviyelere çıkan altın fiyatlarında yön geçtiğimiz gün değişti. Ons ve gram altında düşüşler dikkat çekti. Bugün ise altın yatırımcılarının gözü kulağı ABD iş gücü verilerindeydi. İşte detaylar...

Altın fiyatlarında son durum ne?

Altın fiyatları bu hafta ABD’den gelen ekonomik verilerle birlikte sert hareketler gösterdi. ABD’de açıklanan son verilerin bir durgunluğa işaret etmesiyle birlikte güvenli liman altına talep arttı. 

Haberin Devamı

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) mayıs ayında politika faizini 25 baz puan artırabileceğine yönelik ihtimallerin bu hafta gerilemesi ABD 10 yıllık tahvil faizi ve dolar endeksinin düşmesine yol açtı. Küresel çapta doların zayıflaması ise altına destek verdi. 

ÖZEL SEKTÖR İSTİHDAMI SONRASI ALTIN REKORA YÖNELDİ 

ABD'nin bordrolar üzerinden hesaplanan ve istihdam verileri için öncü gösterge olarak kabul edilen özel sektör istihdamı piyasa tahminlerinin altında artış gösterdi. Çarşamba günü saat 15.15 itibarıyla açıklanan kritik veri sonrası altın fiyatları yükselişini sürdürdü. 

ALTIN FİYATLARI REKORDAN DÖNDÜ 

Çarşamba günü 2020 dolardan açılan ons altın 2032 doları görerek 13 ayın zirvesine ulaştı. Ons altında gün içerisinde en düşük 2010 dolar seviyesi görüldü. 

Haberin Devamı

Çarşamba günü 1248 liradan açılan gram altın 1257 lirayı görerek tüm zamanların en yüksek seviyesini test etti. Gram altın günü 1250 liradan tamamladı. 

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

Perşembe günü ABD’de işsizlik maaşı başvuruları açıklandı. 1 Nisan ile sona eren haftada işsizlik maaşına başvuranların sayısı bir önceki haftaya göre düşüş gösterdi. Bu gelişme sonrası altın fiyatları düşüşe geçti.  

Dün 2020 dolardan açılan ons altın 2000 dolar seviyesine kadar geriledikten sonra 2007 dolardan kapandı. 

Perşembe gününe 1250 liradan başlayan gram altın 1238 lirayı gördükten sonra 1242 liradan günü tamamladı. 

ALTIN PİYASASINDA GÖZLER TARIM DIŞI İSTİHDAM VERİSİNDEYDİ

Bugün altın yatırımcılarının gözü kulağı ABD'de mart ayı tarım dışı istihdam rakamlarındaydı. Buna göre tarım dışı istihdam 236 bin arttı. Piyasalarda beklenti tarım dışı istihdamın 239 bin artması yönündeydi. 

Şubat ayında 311 bin olan tarım dışı istihdam verisi yeni gelen veri ile birlikte 326 bine revize edildi. 

Ülkede mart ayında işsizlik oranı yüzde 0.1 oranında azalarak yüzde 3.6’dan yüzde 3.5 seviyesine geriledi. 

BUGÜN YURT DIŞI PİYASALARIN ÇOĞU KAPALI

Öte yandan bugün ABD, Avrupa ve Asya piyasaları tatil sebebiyle kapalı kalacak. Piyasaların tatil olması sebebiyle ons altın fiyatındaki hacimsiz seyir dikkat çekiyor. Kritik tarım dışı istihdam verisi sonrası piyasalarda herhangi bir hareketlenme yok. Piyasalar tarım dışı istihdam verisini pazartesi günü fiyatlayacak.

Haberin Devamı

BUGÜN PİYASADA SON DURUM NE? 

Bugüne 2007 dolardan başlayan ons altın yatay bir seyir izleyerek açılış seviyesinden işlem görüyor.

Haftanın son işlem gününe 1241 liradan başlayan gram altın şu dakikalarda sakin seyrederek 1243 liradan işlem görüyor. Gram altında gün içerisinde en düşük 1240 lira, en yüksek ise 1245 lira seviyeleri test edildi.