Geri Dön
Uzmanpara Altında 'Powell' etkisi

Altında 'Powell' etkisi

ABD Başkanı Joe Biden tarafından ABD Merkez Bankası (Fed) başkanlığına yeniden aday gösterilen Jerome Powell'ın Fed'in önceliklerinden birinin enflasyon ile mücadele olacağını söylemesi, altına sert satış getirdi.

Altında 'Powell' etkisi

Fed başkanlığı için Powell'ın ve başkan yardımcılığı için Lael Brainard'ın aday gösterilmelerinin Fed politikasına ilişkin belirsizlikleri ortadan kaldırdığı değerlendirmeleri, Fed üyelerinin varlık alımlarını azaltmayı hızlandırmasına desteklerinin arttığına işaret eden açıklamaların ABD dolarını güçlendirmesi, altın fiyatını 1800 dolar/ons desteğine doğru çekti.

Haberin Devamı

DOLAR ENDEKSİ GÜÇ KAZANDI

ABD 10 yıllık ve 2 yıllık tahvil faizlerinde görülen yükseliş doların gelişmiş para birimleri karşısında güçlenmesine neden oldu. ABD Başkanı Biden’ın, Powell’ı Fed başkanlığına yeniden aday göstermesiyle birlikte dolar endeksi geçtiğimiz gün 96.560’a ulaşarak 2020 yılı Temmuz ayından bu yana en yüksek seviyeyi gördü. Dolar endeksi bugün ise 96.487 ile yatay seyrediyor.

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

ABD dolarının güçlenmesinin etkisi ile spot altın, şu sıralarda 1790 dolar/ons seviyesinden işlem görüyor.

Analistler, spot altın fiyatının 15 Aralık tarihinde yapılacak FOMC toplantısına kadar 1800-1850 dolar/ons aralığında konsolide olmasını bekliyorlar.

GRAM ALTIN NE KADAR?

Haberin Devamı

Haftanın ilk işlem gününe 650 liranın üzerinde başlayan gram altın, 671 lira seviyesine kadar yükseldi ve 663.7 liradan kapandı.

Bugüne ise 663.7 liradan başlayan gram altın, şu dakikalarda 712 liradan işlem görüyor. Gram altında gün içerisinde en düşük 661 lira, en yüksek ise 773 lira seviyeleri görüldü.