Geri Dön
Uzmanpara Bullard ve Waller'dan enflasyon yorumu

Bullard ve Waller'dan enflasyon yorumu

ABD Merkez Bankası (Fed) Yönetim Kurulu Üyesi Christopher Waller ve St Louis Fed Başkanı James Bullard, Fed'in yüksek enflasyona karşı harekete geçmekte geç kaldığı yönündeki görüşlere karşı çıktı. İki isim piyasada finansal şartların mart ayında faiz artırımına başlamadan çok önce sıkılaşmaya başladığını savundu.

Bullard ve Waller'dan enflasyon yorumu

Waller yaptığı değerlendirmede Fed'in gevşek para politikasını sona erdireceğinin işaretlerini vermeye başladığı 2021 yılı sonbaharı ile birlikte finansal şartların sıkılaşmaya başladığını, kullanılan ileri dönük yönlendirmenin aralık ayına kadar geçen dönemde finansal şartlarda Fed'den 2 faiz artırımına eşit sıkılaşmayı sağladığını öne sürdü.

Haberin Devamı

Bullard da yaptığı değerlendirmede Fed'in ileri dönük yönlendirmesindeki politika sıkılaştırmanın onaylanması için faiz artırması gerektiğini vurguladı.

Fed'in enflasyonu kontrol altına almak için faizleri yüzde 3,6'ya kadar yükseltmesi yönündeki çağrılara katılan Bullard, piyasaların halihazırda bu artırımın büyük bölümünü fiyatladığını da savundu.