Geri Dön
UzmanparaFed Bej Kitap raporu yayınlandı

Fed Bej Kitap raporu yayınlandı

ABD'de işletmeler, tüketiciler ile işletmelerin yüksek fiyatlar, sıkı bir iş gücü piyasası ve ekonomik belirsizlikle karşı karşıya olduklarını belirterek zayıf ekonomik büyümenin devam etmesini beklediklerini bildirdi.

Fed Bej Kitap raporu yayınlandı

Bej Kitap olarak bilinen ve ABD Merkez Bankası'nın (Fed) 12 bölgesinden toplanan verilerle hazırlanan rapor temas kurulan işletmelerin gelecek 6-12 ayda talepte daha fazla yavaşlama beklediklerini gösterdi.

Haberin Devamı

Raporda "Genel olarak iş gücü piyasası şartları sıkı olmaya devam ediyor. Bununla birlikte neredeyse tüm bölgeler iş gücü bulunabilirliğinde bazı iyileşmeler olduğunu bildirdi. Fiyat seviyeleri oldukça yüksek olmaya devam etti, ancak 9 bölge fiyat artış oranlarında belli bir derecede yavaşlama olduğunu ifade etti" ifadeleri yer aldı.

Tüketicilerin yüksek enflasyon nedeniyle davranışlarında ayarlamalar yaptığına işaret edilen Bej Kitap raporunda "Bölgelerin çoğu hanehalklarının harcamalarını ihtiyari mallardan gıda ve diğer zaruri ürünlere yönlendirmeye başlamalarına rağmen tüketici harcamalarının istikrarlı olmayı sürdürdüğünü not etti" bilgisine yer verildi.