Geri Dön
Uzmanpara'Pandemi etkilerine karşın enflasyon ölmedi'

'Pandemi etkilerine karşın enflasyon ölmedi'

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yürütme Kurulu Üyesi Isabel Schnabel, koronavirüs pandemisinin piyasalar üzerindeki ağır etkilerine karşın "enflasyonun ölmediğini" vurguladı.

'Pandemi etkilerine karşın enflasyon ölmedi'

Pandemi nedeniyle enflasyonun çok düşük düzeylere inmiş olmasının, onun "artık yaşamadığı" anlamına gelmeyeceğinin altını çizdi.

Haberin Devamı

Avrupa Birliği (AB) İstatistik Ofisi Eurostat'ın Perşembe günü açıkladığı verilere göre, 19 üye ülkenin oluşturduğu Euro Bölgesi'nde yıllık enflasyon Aralık ayında "yüzde -0.3" ile değişmedi.

Enflasyonun, 2021 yılında mevcut "eksi" düzeylerinden hızla yükselmesinin beklendiğini vurgulayan Schnabel, ancak çok yüksek düzeylere tırmanacağına ilişkin belirti görülmediğini de ekledi.

Enflasyonun büyük ölçüde enerji fiyatları kaynaklı olacağını da vurgulayan Schnabel, Almanya'nın vergi indirimlerinin de bu konuda etkisi olacağını ekledi.

Covid-19'a karşı yürütülen kitlesel aşılamaların da fiyat artışlarını tetikleyebileceğine işaret eden Schnabel, bu gelişmelerin ECB'nin ekonomiyi destekleme programları üzerinde etkili olabileceğini, ancak yine de faiz artırma konusunda "acele edilmemesi" gerektiği uyarısı yaptı.