Geri Dön
47. İstanbul Müzik Festivali başlıyor: Radara takılan konserler hangileri?

47. İstanbul Müzik Festivali başlıyor: Radara takılan konserler hangileri?

11-30 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek olan 47. İstanbul Müzik Festivali, yine müziği geniş bir renk paleti içinde izleyicilerine sunuyor. Kaçırmamanız gereken ve üzerine çok konuşulacak konserleri beraber konuşalım...

Andaç Üzel
Andaç Üzel

Festivalden festivale elde biletlerle koşturma zamanı geldi çattı. Haziran ayında İKSV tarafından düzenlenen iki uzun soluklu festival peş peşe başlayacak: İstanbul Müzik Festivali ve İstanbul Caz Festivali... 11 Haziran'da güzel bir açılış konseriyle başlayacak olan İstanbul Müzik Festivali'nin bu sene de takvimi kaliteli müzikle dolu. Sizin için iyi bir kılavuz hazırladım. Aşağıdaki konserlerden yakalayabildiklerinizi, bilet bulabildiklerinizi kaçırmayın.

Haberin Devamı

1. Oda Müziğinin Yıldızları: Cuarteto Casals

Oda müziğinden etkilenmemek ve samimiyetine kapılmamak imkansızdır, bilirsiniz. 27 Haziran Perşembe, Neve Şalom Sinagogu'nda gerçekleşecek bu konserde, Beethoven, Sollima ve Shostakovich'e ait yaylı çalgı dörtlüsü eserleri seslendirilecek. Kemanda Vera Martinez Mehner ve Abel Tomas, viyolada Jonathan Brown, viyolonselde ise Arnau Tomas sahnede bu konserin Türkiye prömiyerini gerçekleştiriyor. Strad'a göre Cuerteto Casals, 2000'li yılların en iyi yaylı çalgılar dörtlüsü. Kaçırmayın.

2. Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası & Sokolov & Hakhnazaryan & Avdeeva

Milli gururlarımızdan olan Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası, şefi Sascha Goetzel ile birlikte yine harika bir konsere imza atacak.

Konserin keman solisti Baleriy Sokolov, viyolonsel solisti Narek Hakhnazaryan ve piyanoda ise oldukça dikkat çekici bir isim olan Yulianna Avdeeva var. Efdal Altun ve Çağ Erçağ da yaylılarıyla sahnede olacak. Daha ne olsun? Beethoven'ın Do Majör Üçlü Konçerto'su ve Strauss'un Don Kişot'u da konserin programını oluşturuyor. Şöyle görkemli bir konser izlemek isteyenlere duyurulur. Sahne, gerçek bir devler ligine dönüşecek o gün. Konser 22 Haziran Cumartesi, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda.

Haberin Devamı

3. Şanghay Filarmoni Orkestrası & Fazıl Say

Fazla bir şey söylemeye gerek yok. Uzakdoğunun sembol ekiplerinden Şangay Filarmoni ve Türkiye'nin yeteneği Fazıl Say, Dvorak'dan Xiaogang'a müthiş bir programla karşımızda. Gerçekten nefes kesecek bir 2 saat yaşamak isteyenler kaçırmasın.

4. Yaşama Övgü – Human Requiem

Berlin Radyo Korosu, bu konserde Johannes Brahms'ın Bir Alman Requiemi'ni seslendirecek. Konserden önce Aydın Büke "Brahms vE Requiemi" başlıklı konuşmasıyla dinleyiciyi konsere hazırlayacak. Dinleyiciler sahnenin üzerinde koroyla birlikte olacak ve isterlerse koroyla birlikte hareket edebilecekler. Güzel bir deneyim, 28-29 Haziran tarihlerinde Zorlu PSM Turkcell Sahnesi'nde.

5. Lüksemburg Filarmoni Orkestrası & Yuja Wang

"Hangi konsere gözün kapalı kefil olursun?" diye soracak olursanız, bu konseri seçerim. Lüksemburg Filarmoni, yanına Çinli piyanist Yuja Wang'ı almış İstanbul'a geliyor. Tchaikovsky'den Gershwin'e, Shostakovich'den Stravinsky'e leziz bir program! Konser 15 Haziran Cumartesi, 20.00'da Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda.

Haberin Devamı

andac.uzel@demirorenmedya.com

Benzer İçerikler