Geri Dön
Dwayne Johnson kimdir? Dwayne Johnson filmleri ve kariyeri

Dwayne Johnson kimdir? Dwayne Johnson filmleri ve kariyeri

Dwayne Johnson birçok kez dünyada en çok kazanan aktör oldu. Peki 'The Rock' lakaplı Dwayne Johnson kimdir? Dwayne Johnson filmleri ve kariyeri hakkında bilgiler...

Tosun Paşa
Tosun Paşa

Hollywood'un en çok kazanan aktörü The Rock lakaplı Dwayne Johnson kariyeri boyunca birçok alanda boy gösterdi ve başarı yakaladı. Güreşçilik geçmişi ve iri vücudu sayesinde sinemada aksiyon-macera ve dövüş sahnelerinin aranılan isimlerinden biri oldu.

Haberin Devamı

Dwayne Johnson kimdir?

2 Mayıs 1972 tarihinde ABD, Kaliforniya'da doğan Johnson, eski bir futbol oyuncusu ve profesyonel güreşçi. Birçok güreşçi gibi kariyerine Hollywood oyunculuğunu da ekledi ve bu alanda oldukça ilerleyerek 2016 ve 2018 yıllarında en çok kazanan aktör oldu.

Dwayne Johnson 1996 yılında okuldaki futbol takımından ayrıldı ve tıpkı dedesi Peter Maivia gibi profesyonel güreşçiliğe adım attı. 2004 yılına kadar birçok müsabakada yer aldı ve Amerikan Güreşi'nde büyük ün yaptı. John Cena, The Miz, R-Truth gibi isimlerle beraber ringe çıktı. The Rock lakabıyla gücü ve dayanıklılığı temsil etti.

Dwayne Johnson filmleri ve kariyeri

Futbol ve güreşten sonra kariyerinde ilk defa 2001 yılında 'Mumya'nın Dönüşü' filminde Mathayus karakterini canlandırdı. Daha sonra devam filmi 'Akrep Kral'da da yine bu karaktere hayat verdi. 2004 yılına kadar hem oyunculuğu hem güreşi beraber sürdüren Johnson, oyunculuğun ağır basmasıyla 2004 yılında güreşçilik kariyerini sonlandırdı.

Haberin Devamı

Bu kararının ardından Hollywood basamaklarını hızla tırmandı. 'Doom', 'Hızlı ve Öfkeli' serisi, 'Snitch', 'Zor Kazanç', 'Baywatch', 'Jumanji', 'Herkül' gibi önemli filmlerde rol aldı. Dizilerde de boy gösteren oyuncu 'Hannah Montana', 'Family Guy', 'Bailers' gibi yapımlarda kendisi olarak oynadı.

Benzer İçerikler