Geri Dön
Fahriye Evcen'i bulutların üzerine mahkum etmeye hakkımız yok

Fahriye Evcen'i bulutların üzerine mahkum etmeye hakkımız yok

Fahriye Evcen'in havalimanında çekilen fotoğrafı ortalığı yıktı geçti. 'Şok şok şok' tepkileriyle karşılaşan Evcen, hakarete varan yorumlardan sonra sosyal medya hesabından açıklama yapmak zorunda kaldı. Acaba diyorum, biz çıldırdık mı? Yoksa bütün bu klişe tepkiyi vermemizin suçlusu Fahriye Evcen mi?

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Bir kadın anne olunca ne olur?

Fahriye Evcen, güzel bir kadın. Hatta bence Türkiye'nin en güzel 5 kadınından biri. Yüzü, fiziği, bakışları, naif ve etkileyici duruşu. Oyunculuğunu beğenirsiniz beğenmezsiniz o ayrı. Ama birçok kişinin onu etkileyici ve güzel bulduğundan yüzde 1500 eminim. Ve işte o Evcen, 4 ay önce anne oldu. Karan bebeğin annesi artık o. Bir kadın doğum yaptıktan sonra neyle uğraşır? Hepimiz biliyoruz aslında. Bebek sahibi bir anne olmaya alışmaya çalışır. Ve tabii ki fazla kilolarından kurtulmak ister.

'Her anne, her kadın çok güzeldir'

Ama söz konusu her daim zayıf, çekici bir kadın olduğunda, üstelik bu kadın da Fahriye Evcen gibi tüm Türkiye tarafından tanınan bir isim olduğunda beklentiler kocaman oluyor. Hani isteniyor ki, ooo, derhal kilo vermeli. Verememiş. Trafik cezası mı keseceğiz ona? Ne münasebet. Kilolu haliyle kameralara yakalanmış bir de üstüne. Sosyal medya yorumları almış başını gitmiş. Bu yorumlar, hakaret boyutuna geçince Evcen şu paylaşımda bulunmuş: "Beni ararsanız bulutların üzerindeyim..."

Çağı yakalamak bu kadar mı zor?

Evcen'in bu paylaşımından sonra şunu düşündüm: "Bu kadına bu cümleyi kurma ihtiyacı hissettirenler utansın!" Suçladım herkesi. Sonra bir tık daha düşününce, aslında suçlu olanın tek bir kişi olmadığını fark ettim. Yani hepimiz, 'zayıf kadın güzeldir' klişesine o kadar saplanmışız ki, 'Anne olduğu için kilo alan bir kadın' dahi bize hiç estetik gelmiyor. Dünyadaki 'büyük beden' furyası ne kadar köklü değişikliklere sahne olur, bilemiyorum. Ama obezitenin alıp başını gittiği bir dünyada 'büyük beden'i normalize etmeye artık kabul etmeliyiz de bir yandan. Güzellik algımız zayıf olmaya daha fazla endekslenmemeli. Hani sosyal medya bütün klişeleri terk etmemizi sağlayacaktı? Biz neden sosyal medyada Fahriye Evcen'le dalga geçiyoruz? Onu neden bulutların üzerine mahkum ediyoruz? Çağı yakalamak bu kadar mı zor?

can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler