Geri Dön
Harvard Üniversitesi nerede? Harvard Üniversitesi ünlü mezunları

Harvard Üniversitesi nerede? Harvard Üniversitesi ünlü mezunları

Dünyanın önde gelen üniversitelerinden Harvard Üniversitesi nerede? Harvard Üniversitesi hangi ülkede nasıl kuruldu? Harvard Üniversitesi ünlü mezunları kimlerdir?

Tosun Paşa
Tosun Paşa

Amerika Birleşik Devletleri'nin Massachussets eyaletine bağlı Boston şehrinde bulunan Harvard Üniversitesi, özel bir yüksek öğretim kurumu. Yazımı Harward olarak karıştırılsa da, doğrusu Harvard'tır. ABD'nin en eski yüksek öğretimi kurumu olan Harvard, 1636 yılında kuruldu ve Ivy League üyesi. Ivy League (Sarmaşık Birliği), 8 vakıf üniversitesinin oluşturduğu akademik mükemmellik arayan ve girmenin zor olduğu üniversiteler demek.

Haberin Devamı

Harvard Üniversitesi kuruluşu ve fakülteleri

13 Mart 1636 Massachussets Meclisi tarafından 'New College' adıyla kurulan okul, 1639 yılında ilk defa bağış aldı ve ilk bağışçısı olan John Harvard'ın soyadını alıp Harvard College olarak varlığını sürdürdü.

Kuruluşundan sonra birçok farklı fakülteye ev sahipliği yaptı. Günümüzde ise 11 fakülteye sahip. O fakülteler ve kuruluş tarihleri şöyle:

Fen ve Sanat Fakültesi - 1636
Sağlık Bilimleri Fakültesi – 1782
Harvard Tanrıbilim (İlahiyat) Fakültesi – 1816
Harvard Hukuk Okulu – 1817
Harvard İşletme Okulu – 1908
Yüksek Tasarım Okulu – 1914
Yüksek Eğitim Okulu – 1920
Halk Sağlığı Okulu – 1922
John F. Kennedy Yönetim Okulu – 1936
Fen - Edebiyat Fakültesi -1956
Hukuk Ve Baro İşletme Okulu - 1957

Haberin Devamı

Harvard Üniversitesi ünlü mezunları

Harvard Üniversitesi şimdiye dek 8 ABD başkanı çıkardı. Bunlar ikinci Amerikan Başkanı John Adams, altıncı Amerikan Başkanı John Quincy Adams, 19'uncu Amerikan Başkanı Rutherford B. Hayes, 26'ncı Amerikan Başkanı ve Nobel Barış Ödülü Sahibi Theodore Roosevelt, 32'nci Amerikan Başkanı Franklin D. Roosevelt, 35'inci Amerikan Başkanı John F. Kennedy, 43'üncü Amerikan Başkanı George W. Bush, 44'üncü Amerikan Başkanı Barack Obama.

Barack Obama: Hukuk
Natalie Portman: Psikoloji
Bill Gates: Matematik
Conan O'Brien: Amerika Tarihi
Matt Damon: Güzel Sanatlar Fakültesi (yarıda bıraktı)
Dean Norris: Sosyoloji
Jeremy Lin: Ekonomi
Rashida Jones: Felsefe

Benzer İçerikler