Geri Dön
Mehmet Akif Alakurt neden küfüre başvuruyor?

Mehmet Akif Alakurt neden küfüre başvuruyor?

Mehmet Akif Alakurt, son dönemde sıklıkla Instagram takipçileriyle yaptığı kavgalarla gündeme geliyor. Bir dönem ekranların en aranan, en sevilen aktörlerinden biri olmasına rağmen neden küfürlere başvurduğunu anlamak bir hayli zor...

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Son yıllarda bir şeyler oldu

Mehmet Akif Alakurt'u yıllarca ekranların en sevilen, en aranan aktörlerinden biri olarak izledik. 2000'li yıllar onun en büyük çıkışı yakaladığı dönemlerdi. Ancak ne olduysa oldu, Alakurt özellikle son birkaç yıldır adeta metamorfoz geçirdi. Sakin, kibar çizgisinden uzaklaştı. Sosyal medyada garip paylaşımlarda bulunan, takipçileriyle kavga eden bir isme dönüştü.

Homofobik bir cevap vermiş

Yine benzer bir olay yaşanmış. Mehmet Akif Alakurt'a bir erkek takipçisi "O kadar spor yaptın hiçbir şey yok" demiş. Bu cümlede kastedilen şeyin "Spor yaptın, vücut yaptın ama ekranlarda değilsin, neden?" olduğuna eminim. Peki Alakurt ne demiş? "Erkek ..., napacan benim vücudumu" gibi bir hayli gereksizce bel altı ve homofobik bir cevap vermiş. Yetmemiş, "Kendini çok bozmuşsun. Biz seni televizyondaki hallerinle sevdik, yanlış bir insansın" diyen takipçisine de "Oturun bebeler dizilerinizi izleyin, kendinize hakaret ettirmeyin. Damarınızdaki asil kanın hakkını vermeyenin de bu sayfada ve her türlü ortamda hakkını bizzat veririz. Akıllı olun" diyerek adeta tehditler yağdırmış.

Neden şiddete başvuruyor?

Ne kadar üzücü değil mi? Hiç aklımıza gelir miydi Alakurt'un bu kadar eril bir dil kullanan, maçolar maçosu, takipçilerine terbiye sınırlarını zorlayan şeyler söyleyeceğini? Onun gibi bir neslin belki idolü olarak görebileceği bir adama sosyal medyada küfür etme hakkını kim veriyor? Küfür etmek sözlü şiddet demek değil mi? Alakurt neden şiddete başvuruyor? Alakurt neden bu kadar agresif ve öfke saçıyor, anlaşılır gibi değil. Sosyal medya sanılanın aksine bizim gerçek yüzümüzü ortaya çıkartıyor. "Demek ki o öyleymiş" demek daha doğru. Üzücü ama gerçek.

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler