Geri Dön
Kızıl Gezegen Mars'a gidecek ilk insan aramızda olabilir

Kızıl Gezegen Mars'a gidecek ilk insan aramızda olabilir

NASA'da çalışan öncü bilim insanı Jim Green, kurumun Kızıl Gezegen Mars'a gidecek ilk insanı 2040 yılında göndereceğini duyurdu. Bu durumda Mars'a gidecek ilk insan büyük bir ihtimalle aramızda dolaşıyor olabilir.

Mehmet Can Kömürcü
Mehmet Can Kömürcü

Mars'ta yapılan keşifler, Kızıl Gezegen'i her gün biraz daha bize yakınlaştırıyor. NASA, geçtiğimiz Perşembe günü Kızıl Gezegen Mars'ta organik bileşen bulduğunu duyurmuş ve bu keşif büyük heyecan uyandırmıştı.

Haberin Devamı

NASA'da görevli öncü bilim insanı Jim Green, Mars hakkındaki gelişmelerin sürekli olarak daha iyi bir hal aldığını söyledi.

Green, Kızıl Gezegen'in insanlara yeni bir bakış açısıyla yenir bir yaşam sunduğunu belirtiyor ve kurumun, Mars'a 2040 yılında insanlı uzay aracı göndermeyi planladığından bahsediyor.

NASA'nın planına göre Kızıl Gezegen Mars'a 10 ton ağırlığında insanlı uzay aracı gönderilecek. NASA şu an için Mars'a yalnızca 1 ton ağırlığında araç gönderebilme kapasitesine sahip.

Gönderilecek uzay aracının Dünya'ya nasıl geri getirileceği çalışmaları da sürüyor.

Fakat Green, Mars'a uzay aracı gönderip, aracı Mars'tan geri getirme konusunda son derece iyimser düşünüyor.

Kızıl Gezegen Mars'ta hava koşulları son derece zorlu olacağı için, gezegen yüzeyine gidecek insanların özel uzay giysileri giymesi gerekiyor.

Haberin Devamı

Mars'ta gün kavramının Dünya'dan daha farklı olacağını ve sıfırın altında ısıların görüldüğü gerçeğini de hesaba katmak gerekiyor.

Mars'taki hava büyük oranda karbondioksitten oluşuyor. Karbondioksit insanlar için son derece tehlikeli bi gaz.

Mars'ta altı aylık süre boyunca kum fırtınası sezonu yaşanıyor. Toz sebebiyle oluşan bu fırtınalar boyunca atmosfer kararıyor ve aylar boyu süren karanlık dönem başlıyor. Böyle bir durumda Mars'ta yaşayacak insanlar bir tür hapishane psikolojisi yaşayabilir.

Mars'a giden ilk insanlar ayrıca Kızıl Gezegen'de tarım faaliyetlerini de hayata geçirmek zorunda. Mars'ta yetiştirilecek ilk tarım ürünleri büyük ihtimalle patates, fasülye ve kuşkonmaz olacak.

Daha fazla insanın Mars'ta yaşayabilmesi için evler ve gerekli altyapının da inşa edilmesi gerekiyor. 3 boyutlu yazıcılar inşaat süreci için gerekli ihtiyacı karşılayabilir.

Instagram.com/mehmetcankmrc
twitter.com/mehmetcankmrc
YouTube.com/mehmetcankomurcu

Benzer İçerikler