Geri Dön
Nostradamus’un Üçüncü Dünya Savaşı kehaneti gerçek mi olacak?

Nostradamus’un Üçüncü Dünya Savaşı kehaneti gerçek mi olacak?

Ünlü kahin Nostradamus yüzyıllar önce yaptığı Üçüncü Dünya Savaşı kehaneti ile yeniden gündeme geldi. Rusya Ukrayna savaşının yaşanmasıyla Nostradamus'un Üçüncü Dünya Savaşı kehanetini hatırlayanlar "Acaba olabilir mi?" diye düşündü. Peki gerçekten Nostradamus haklı olabilir mi? O gün bugün olabilir mi?

Betül Yasemin Keskin
Betül Yasemin Keskin

Tarih bile vermiş

Haberin Devamı

Rusya-Ukrayna savaşının gündeme gelmesinin ardından Üçüncü Dünya Savaşı'nın başlama ihtimali herkesi düşündürdü. Bu düşüncenin ardından akıllara Nostradamus'un 1555 yılında yazdığı kitabı geldi.

'Les Prophéties' isimli kehanet kitabının tozlu sayfaları yeniden aralandı. Kitaba göre taa o yıllarda Nostradamus Üçüncü Dünya Savaşı'nın tarihini bile vermiş.

Kehanete göre bahar ayları sıkıntılı!

Nostradamus yaklaşık tarihler verse de ünlü kahine göre Üçüncü Dünya Savaşı 2022 yılının bahar aylarında gerçekleşebilir. Les Prophéties kitabına göre Nostradamus, savaşın Avrupa'ya da sıçrayacağını vurgulamış. Rusya-Ukrayna savaşının büyük dünya savaşının tetikleyicisi olacağını düşünenler Nostradamus'a hak veriyor.

Haberin Devamı

Paris'te bir istila

Nostradamus'un kehanetlerine göre savaşın Avrupa ayağında özellikle Fransa'da büyük gelişmeler yaşanacak. Paris'te bir istilanın olacağını söyleyen kahin, kitabında "Büyük şehrin etrafında yerleştirilmiş askerler olacak. Mavi kafa beyaz kafaya o kadar zarar verecek ki..." ifadesini kullandı. Buradaki büyük şehrin de Paris olduğu düşünülüyor.

Ekonomi çökecek!

Nostradamus'un bitmek bilmeyen felaket tahminlerinden biri de 2022 yılında dünya ekonomisinin tamamen çökeceği iddiası. Böyle bir şey mümkün olabilir mi bilemeyiz ama elbette ekonominin dünya üzerinde yaşanan mevcut savaşlardan ciddi derecede etkilendiği ve etkileneceği bir gerçek.

Yapay zeka insan zekasını ele geçirecek!

Ünlü kahinin kehanetlerinden biri de yine 2022 yılında yapay zekanın insan zekasını ele geçireceği iddiası. Hatırlarsınız ki Baba Vanga'nın da 2022 yılı kehanetleri arasında yapay zekanın insan zekasına karşı açacağı savaş yer alıyordu. Bu kadar şeyin arasında bir de yetmezmiş gibi bu olursa hiç şaşırmam doğrusu!

Büyük kehanet!
Açıkçası taa 1555'li yıllardan bu kadar şeyi tahmin etmek büyük bir gücün ürünü olsa da umuyoruz ki insanlığın varlığını tehdit eden hiçbir tehlike bu ve bundan sonraki yıllarda karşımıza çıkmaz... Ne iki devlet arasında yaşanan bir savaşı ne de büyük dünya savaşını  hiçbirimiz istemeyiz. Bu yüzden Nostradamus'un kehanetlerini ve yeni bir dünya savaşı tahmininin gerçek olmamasını umuyoruz. 

Benzer İçerikler