Geri Dön
Orta Asya ülkeleri kripto para madencilerine teşvik sunacak

Orta Asya ülkeleri kripto para madencilerine teşvik sunacak

Kazakistan, Kırgızistan ve Özbekistan kripto para madencilerini ülkelerine çekmek için çeşitli teşvikler sunmayı planlıyor. Peki bu eski Sovyetler Birliği ülkeleri kripto para madencileri için neler sunacak?

Mehmet Can Kömürcü
Mehmet Can Kömürcü

Çin'de kripto para madenciliği yapılan kentlerin bazıları Kırgızistan sınırında yer alıyor. Kırgızistan, kamu ihalelerinde kripto para ile ödeme seçeneği sunmaya hazırlanıyor. Başbakan Sapar Isakov, geçtiğimiz günlerde Kazakistan'nın başkenti Almatı'da düzenlenen bir ekonomi forumunda bu duyuruyu yaptı.

Haberin Devamı

Sapar Isakov, Kırgızistan'ın hükümet destekli projelerde kripto para ödeme seçeneği sunacağını ve ülkenin dijital dönüşümü için bunun bir gereklilik olduğunu açıkladı.

Kazakistan da, tıpkı komşusu Kırgızistan gini kripto para sektörüne hızlı ve emin adımlarla girmek istiyor. Kazakistan devlet başkanı Nursultan Nazarbaev, G-global adına bir kripto para birimi üretmek istediklerini ve G-global'in demokrat ve şeffaf olacağını belirtti.

Bitcoin nedir? Bitcoin nasıl satın alınır?

Orta Asya'da kripto para sektörü için hevesli bir diğer ülke ise Özbekistan. Özbekistan, kripto para madenciliği masraflarında en ucuz üçüncü ülke olarak biliniyor. Özbekistan'da 1 Bitcoin üretmek için harcanan masraf 1790 ABD doları. Bu rakam Venezuela'da 531, Trinidad ve Tobago'da 1190 ABD doları. Kazakistan'da ise bu rakam 2835 ABD doları.

Haberin Devamı

Genel olarak Asya ve Doğu Avrupa ülkeleri kripto para madenciliği için en ucuz imkanları sunan yerler. 1 Bitcoin üretmek için ülkelere göre yapılan masraf Ukrayna'da 1852, Belarus'ta 2177, Çin'de 3172, Hindistan'da 3274 ve Rusya'da 4675 ABD doları.

Bu rakamlarla Orta Asya ülkelerindeki masraflar kıyaslandığında bu üç ülke kripto para madencileri için altın fırsat anlamına gelebilir.

Instagram.com/mehmetcankmrc
twitter.com/mehmetcankmrc
YouTube.com/mehmetcankomurcu

Benzer İçerikler