Geri Dön
'Torun sevmek istiyoruz' diye evladını mahkemeye vermek normal mi?

'Torun sevmek istiyoruz' diye evladını mahkemeye vermek normal mi?

Hindistan şahsına münhasır ilginç bir ülke. Fakat yeni yaşanılan yeni gelişme oldukça enteresan. Bir çift oğullarını çok ilginç bir sebeple mahkemeye vermiş. Konunun detayları ise evlere şenlik.'Torun sevmek istiyoruz' diye evladını mahkemeye vermek normal mi? Gelin hep birlikte Molatik olalım...

Fazilet Şenol
Fazilet Şenol

Her toplumun kendine has sosyal baskıları var. Mesela öğrenciysen 'okul ne zaman bitecek', okul bitti 'işe ne zaman gireceksin', erkeksen 'askere ne zaman gideceksin', 'ne zaman evleneceksin', evlenince 'çocuk ne zaman' vs. bunun gibi tonla toplumsal baskı sayılabilir. Hindistan'da da buna benzer bir baskı görülmüş diyebiliriz. Oğlunu büyütüp okutup evlendiren bir Hintli çiftimizin tek isteği oğullarından bir torun. Oğullarının her isteğini yerine getiren ailenin oğullarına yaptıkları  ise oldukça enteresan.  Dehradun Haridwar'da geçtiğimiz günlerde emekli BHEL subayı baba Toı ve 57 yaşındaki eşi, Guwahati merkezli pilot oğulları ve Noida merkezli pilot gelinlerini altı yıldan sonra bile kendilerine torun vermedikleri için dava etti. 

Haberin Devamı

6 yıldır çocuk yapmıyor diye...

Olayın hikayesi ise şöyle: Hintli emekli çiftimiz oğullarını en güzel şekilde evlendirmişler. Oğulları evlenmiş ama 6 yıldır çocuk sahibi olmamış. Çocuğun annesiyle babası da 6 yıldır evli olmasına rağmen kendilerine bir torun veremediğini’ iddia ettikleri oğullarını mahkemeye vermiş. Üstelik oğullarına torun için bir yıl mühlet de vermiş. 'Madem biz seni bu kadar okuttuk ettik, ya zararımız karşıla ya da bize torun ver’ diye düşünen aile şimdi ise, torunları olmadığı için zararlarının karşılanmasını talep ediyor. Oğullarının karşılamasını istedikleri talepler ise oldukça kabarık. Oğullarına beş yıldızlı bir otelde düğün yapmışlar. Ayrıca 80 bin dolarlık lüks bir araba alıp, oğullarına Tayland’da bir balayı tatili hediye etmişler. Hatta bu da yetmemiş oğullarını yurt dışına pilotluk eğitimi için göndermişler ancak kendisi ülkeye dönünce iş bulamamış.

Haberin Devamı

25 milyon rupi

Çocuğun babası ise şu ifadeleri kullanıyor bu durum için: “Tek bir oğlum var. Tüm birikimimi onun eğitimi ve hayatı için harcadım. 2006 yılında onu Amerika Birleşik Devletleri’ne pilotluk eğitimi alması için gönderdim. 2007 yılında Hindistan’a döndü. İşten çıkınca iki yıl yeni bir iş bulamadı. Bu süreçte de ona maddi anlamda destek oldum. Özel bir hava yolu şirketinde pilot olarak işe girdi. Zaten kendisi eşiyle de burada tanıştı. 2016 yılında belki şu emeklilik yaşlarımızda bizimle zaman geçirecek bir torunumuz olur diye düşünerek onu evlendirdik. 6 yıl geçmesine rağmen ortada çocuk falan yok. Zihnen çok yorgunuz, zararımız karşılansın. Oğlum ve gelinim işten dolayı iki farklı şehirde yaşıyorlar. Bu da bizim canımızı epey sıkıyor. Gelinimize her zaman kendi kızımızmış gibi davrandık. Hatta ona ‘Eğer işten dolayı çocuk yapmıyorsan; hiç dert etme, biz bakımını üstleniriz’ bile dedik. Artık elimizde avucumuzda para da kalmadı. Hepsini oğlumuza harcadık çünkü.Hem madden hem de manen sıkıntılıyız. Dilekçemizi verdik. Oğlumuzdan ve gelinimizden 25 milyon rupi talep ediyoruz.”

Davanın sonuçları 17 Mayıs'ta sonuçlanacak. 6 yıldır anasına babasına bir torun vermeyen hayırsız evladın akıbeti neler olacak merakla bekliyoruz...

 

Benzer İçerikler