Geri Dön
Simpsons kehanetleri gerçek mi?

Simpsons kehanetleri gerçek mi?

Yayın hayatına 1989 yılında başlayıp günümüzde kadar gelen bu çizgi dizi hakkında sosyal medyada türlü türlü tevatürler dolaşıyor. Bazıları dizinin gerçekten gelecekte olacakları doğru tahmin edebildiğine inanıyor. Peki bu iddialar gerçekler mi?

Simpsons’ın bir bölümünde Çin’den gelen bir paketten Amerika'ya Corona virüs bulaşıyor iddiası uzun süre gündemdeydi. Çoğu insan ortalıkta dolaşan bu kareyi gördükten sonra virüsün insan yapımı olduğuna bile inanmaya başlamıştı. Oysa bu kare gerçeklik değeri taşımıyor. Aslında dizinin o bölümünde kargo Çin’den değil, Japonya’dan geliyor. Ayrıca hastalığın adı da Corona olarak değil Osaka virüsü olarak geçiyor. Anlayacağınız üzere bu kare fotomontaj. Bölümün yayımlandığı dönemlerde yaşanan hantavirüs salgını senaristlere ilham kaynağı olmuş olmalı.

Haberin Devamı

İç savaşı tahmin edebildi mi?

Yine başka bir bölümde dizinin Suriye iç savaşını tahmin ettiği iddia ediliyor. Aslında bakarsanız bununla ilgili internette sağlıklı kaynaklar bulmak zor. Sadece kulaktan dolma bilgiler üzerine haberler yapılmış. Hiçbir kaynağı ya da aslı yok. Ama 90’larda yaşanan Amerika – Irak olaylarını düşünürsek Suriye’de de yakın zamanda böyle bir şey olabileceğini tahmin etmek çokta zor gözükmüyor.

Trump’ın başkan seçileceğini nasıl bildi?

Herkes dizinin yine olağanüstü bir öngörü ile Trump’ın başkan seçileceğini tahmin ettiğini söylüyor. Sizleri üzmek istemem ama ne yazık ki bu yanlış bir bilgi. 2000 yılında yayımladığı iddia edilen bu bölümler, aslında Trump’ın adaylığını ilanının 3 hafta sonrasında yayımlanmış bölümler. Yani zaten gündemde olan bir şey diziye taşınıyor.

Haberin Devamı

Küre sahnesi 14 yıl önceden mi bilindi?

Kral Selman, Sisi ve Trump’ın bu karesinin yine önceden bilindiği de iddia edilmişti. Ama bu da yanlış bir iddia. Bu fotoğraf Trump’ın Suudi Arabistan ziyaretinden 5 gün sonra yayımlanmış bir klipte geçiyor. Yani önceden tahmin etme falan yok.

11 Eylül göndermesi tesadüf mü?

11 Eylül saldırıları tahmini hakkında yine Suriye iç savaşında olduğu gibi kesin ve net bilgilere ulaşmak oldukça güç. Fazlasıyla siyasi gönderme ve figürlerin olduğu Simpsons’ın bu bölümü saldırıdan sonra yayınlamış olma ihtimalini ben daha yüksek görüyorum.

Hawking’in ölüm tarihini bilebildi mi?

1999’da yayımlandığı iddia edilen bu bölümde ünlü fizikçi Stephen Hawking’in Albert Einstein’la aynı gün öleceği tahmini yapıldığı söyleniyor. Ama bunun doğru olup olmadığını anlamak bir Google araması yeterli. Gerçeğinde Hawking’in ölümü, Einstein’ın doğum yıl dönümüne denk gelmiş oluyor. Ama insanlar ilgi çekici olduğu için yalan olana inanmak istiyorlar.

Benzer İçerikler