Geri Dön
Faruk Sabancı ve Ece Seçkin 'Bon Voyage'la yazın son golünü attı

Faruk Sabancı ve Ece Seçkin 'Bon Voyage'la yazın son golünü attı

2021 yazının son günlerinde Faruk Sabancı ve Ece Seçkin'den "Durun, daha yaz bitmedi!" uyarısı geldi. Faruk Sabancı ve Ece Seçkin'in güçlerini birleştirdiği 'Bon Voyage', 2021 yazının son golünü atmayı başardı...

Mayk Şişman
Mayk Şişman

'Kumsalda'ya 20 yıl sonra gönderme

2021 yazını şaka maka bitiriyoruz. Bu yaza damga vuran şarkıların neredeyse birçoğunun bahar aylarının sonunda çıktığını düşünürsek aslında çok da sürprizli bir yaz geçirmedik Türkçe pop'ta. Tam "Galiba yavaştan sonbahar şarkıları çıkar" derken karşımıza oldukça ters köşe bir yaz şarkısı çıktı. Adını son dönemde özellikle Spotify gibi dijital müzik platformlarında sıklıkla duymaya başladığımız Faruk Sabancı ile biricik pop'çumuz Ece Seçkin güçlerini birleştirmiş. Ve ortaya 2001 yazına Fransızca sözleriyle damga vuran Sertab Erener'in 'Kumsalda'sına 20 yıl sonra gönderme yapan bir 'Bon Voyage' çıkmış.

Hem iddialı hem de sempatik

'Bon Voyage'ın sözü Onurr'a, bestesi ise Onurr ve Faruk Sabancı'ya ait. Düzenleme tahmin edebileceğiniz gibi Faruk Sabancı imzalı. Şarkının renkli ve iddialı klibi ise Said Dağdeviren ve İdil Dizdar'a ait. Peki 'Bon Voyage' sınıfı geçiyor mu? Hem de ne geçmek! Buram buram, cayır cayır, bangır bangır bir hit 'Bon Voyage'. Önce bir yaz havasıyla yükseliyor, köprü kısmıyla heyecanı giderek artırıyor ve 'Bon Voyage' sözüyle nakarata geçiliyor. Muazzam bir nakarat karşılıyor bizi. Nakaratın son cümlesi de Sertab Erener'in 'Kumsalda'sı gibi Fransızca bir cümleden, "Benimle ister misin?" anlamına gelen "Voulez vous, avec moi ?" cümlesinden -evet 'Fransızcada soru işaretinden ya da ünlemden önce bir boşluk koyuluyor- oluşuyor. Bu akılda kalıcı nakaratın üstüne de yine aynı başarıda bir nakarat sonrası melodi eşlik ediyor. Böylelikle nakaratın gücü daha da artıyor. Şarkının renkli klibi ise Ece Seçkin'i hem iddialı hem de sempatik kılmayı başarıyor.

Şimdiden iyi yolculuklar!

'Bon Voyage'ın tek eksi yanı şarkının yaz başında çıkmamış olması diyebiliriz. Ece Seçkin'in -nasıl olduysa benim radarımdan bile kaçan- 'Yastık' şarkısı her ne kadar ilkbahar başında çıksa da asıl patlamasını yaz aylarında yapmıştı radyolarda. 'Yastık'ın başarısının yaz boyunca sürmesinden ötürü mü 'Bon Voyage'ın çıkışı özellikle geciktirildi bilmiyorum ama 'Bon Voyage' eğer yaz başında çıksaydı kesinlikle çok daha etkili olurdu diye düşünüyorum. Ece Seçkin, kariyerine bir 'Adeyyo' daha patlatmış oluyor 'Bon Voyage'la. Şarkının mimarı Sakin grubundan tanıdığımız Onurr ise son dönemin en dikkat çeken söz yazarlarından biri. 'Bon Voyage' bence onun en büyük pop hit'lerinden biri. Aranjör koltuğundaki Faruk Sabancı'nın da adını daha sık duymaya başlayabiliriz yakın gelecekte... 'Bon Voyage', en başta şarkıya sempatik vokaliyle hayat veren Ece Seçkin olmak üzere kendisine emek veren herkesi yükselten, doğru, sıcak, sempatik bir hit. Yazı kıyısından köşesinden yakalayan şarkının sonbaharda güzel bir çıkış yakalayacağına eminim. Şimdiden herkese iyi yolculuklar, yani bon voyage!

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler