Geri Dön
Kimin listesi bu: Spotify'a doğruları söyleme zamanı

Kimin listesi bu: Spotify'a doğruları söyleme zamanı

Bir yıl daha geride kalıyor. Kâh ağladık, kâh ağladık, kâh daha çok ağladık. Teselliyi ise müziklerde bulduk. Bunun içinde aklımıza ilk olarak Spotify geliyor haliyle.  Yıl boyunca dinlediğimiz parçaları bizler için sıralayan Spotify aslında nasıl da bizi bize anlatıyor gelin birlikte bakalım…

Selçuk Bulut
Selçuk Bulut

Müzik ruhun gıdasıdır deyip ruh halimize göre müzik dinliyoruz. Aç kalmamak lazım tabii. Ancak öyle anlar var ki kimsenin görmesini bilmesini duymasını istemeyiz. O ruh halimizin bilinmesi bizleri “toplum içinde sıkıntıya” (müzik dinlemenin insan dışlamayla ne alakası var anlamış değilim) düşürebilir. İşte bu anlarda sığındığımız liman olan Spotify yıl sonuna doğru bizlerin en büyük düşmanı olabiliyor.

Haberin Devamı

Bütün bir yıl boyunca dinlediğimiz parçaları aralık ayı itibariyle bizlere sunuyor Spotify. Bazıları halinden memnunken bazıları ise “Ben bunu hangi ara bu kadar dinledim” diyeceği sonuçlar var. İşte burada her şey ortaya çıkıyor.

'Kültür mantarı' mısınız?

Çevresine kendisini “kültür mantarı” olarak tanıtan, her durumda Klasik müzik olmazsa müzik benim için yok” diyen arkadaşların listesinde bir anda Cengiz Kurtoğlu, Orhan Gencebay, Arap Şükrü (tabii ki dinleyebilir ama başka bir şey söyleyip tersini yapması göze batıyor) çıkabiliyor. Bir nevi asıl yüzü, içyüzü, gerçek hayatı gözler önüne seriyor. Hal böyle olunca, kendisini bilen insan aralık ayına gelince açıyor Spotify’da Mozart’ı Beethoven’i Ludovico Einaudi’yi, alıyor loopa (tekrar tekrar dinleme) hop yıl sonu listenin başında bu isimler. Görenler de arkadaşı “kültür mantarı” sanıyor. Ancak gerçekleri yakın arkadaşları onu çok iyi tanıyor.

Haberin Devamı

Kimseye aldırmayın

Siz siz olun kendinizi saklamayın, salın gitsin. O sizin zevkiniz, istediğinizi dinlersiniz. Kimse bir şey diyemez. İster klasik müzik dinlersiniz ister rap ister arabesk, keyif sizin ve başkasına şov yapmaya ihtiyacınız yok. Sizi seven öyle seviyor…

selcuk.bulut@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler