Geri Dön
Yine birlikte: Harry Potter ve Ateş Kadehi konserinde neler oldu?

Yine birlikte: Harry Potter ve Ateş Kadehi konserinde neler oldu?

Zorlu PSM'de düzenli olarak gerçekleşen Harry Potter in Concert serisinin dördüncü etkinliği Harry Potter ve Ateş Kadehi in Concert ile yine Hogwarts'a döndük, yine onlarca genç Harry Potter hayranı ile buluşmanın mutluluğunu yaşadık.

Andaç Üzel
Andaç Üzel

'Ev' tabir ettiğiniz yerin tanımı değişken. Benim için 'ev', çocukluk kahramanımın maceradan maceraya atıldığı ve binlerce şey öğrendiği Hogwarts çatısıydı. Harry Potter, 20 yıldır hayatımızda. Onun yaşadıkları, hayatımızda en çok ihtiyaç duyduğumuz şeyleri öğrenmek için gerçek bir fırsattı. Arkadaşlık, aile olmak, büyümek, iyi-kötü ilişkisi, hırs, öfke... Her şey çok gerçek ve bir o kadar da fantastikti. Biz büyüdük, kocaman olduk ama şimdinin çocukları hala Harry Potter okuyor, izliyor. Büyüyüp 20'lerinde, 30'larında olanlar da seriden çok uzaklaşabilmiş değil.

Haberin Devamı

Kitap serisini takip eden süreçte yayınlanan 8 filmlik sinema uyarlaması da hayatımızın özel köşelerinden birinde duruyor. Bu filmleri, hayalini kurduğumuz evreni 'gözle görülür' hale getirdiği için hatası ve sevabıyla kabul edip izliyoruz. Üstelik şimdilerde, Zorlu PSM sayesinde yepyeni bir deneyim de yaşama şansımız var: Filmi dev beyazperdeden izlerken, John Williams tarafından bestelenen müziklerini de canlı orkestra eşliğinde dinlemek...

Kıymetli deneyim, heyecanlı hayranlar

Harry Potter in Conert serisi, Felsefe Taşı filminin konserleriyle başladı. El birliğiyle dördüncü film olan Ateş Kadehi'ne kadar ulaştık. Her filmin konseri için iki gün ayrılmıştı, hepsi yoğun katılımla gerçekleşmişti. Ateş Kadehi konserine de katılım aynı şekilde devam etti. Daha önce Yüzüklerin Efendisi için de yapılan 'in Concert' organizasyonu, Türkiye'de büyük karşılık gördü. Artık her etkinliğe katılmaya çalışan hayranlarla karşılaşıyoruz. Ne güzel ki, bu büyük aile gittikçe genişliyor, arasından hiç fire vermiyor.

Haberin Devamı

Harry Potter ve Ateş Kadehi, serinin en eğlenceli ve en 'ciddi yüzlü' parçalarından... Zira içinde bir Üçbüyücü Turnuvası, bir balo, bir ciddi ölüm ve en önemlisi, Voldemort'un 'bedene' sahip olup Harry'e asasını doğrultmasını barındırıyor... Çok kıymetli bir film, kitabı ise tüm bunları Rowling'in kaleminde daha da detaylı işlediği için daha kıymetli. Kahramanlarımızın 'büyümesine' ve büyüdükçe sağlamlaşan ilişkilerine tanık olmamız açısından da, Cedric Diggory'nin ölümü açısından da duygusal yönden güçlü. Bunun kıymetini bilen insanların doldurduğu Zorlu PSM, konser öncesinde de sonrasında da cıvıl cıvıl ve rengarenkti.

Benjamin Pope'un Türkçesi epey iyileşmiş

Konser öncesinde fuaye alanında onlarca 'büyücü' vardı. Balo kıyafetleriyle gelenler, Hogwarts üniformasıyla gelenler, Hogwarts binalarına ait kıyafetlerle gelenler ve daha fazlası, renkli bir fuayenin oluşmasını sağladı. Herkes, tıpkı daha önceki 'Harry Potter in Concert' etkinliklerinde olduğu gibi, heyecanlı ve mutluydu.

Salona geçtikten sonra, şöyle bir etrafınıza baktığınızda, fuayedeki kalabalığın 'kanlı canlı' oturup konserin başlamasını beklemesine göz atmanız gerek. Tanımadığınız ama yakınlık duyduğunuz bu koca kalabalık, tıpkı Hogwarts öğrencileri gibi gürül gürül, heyecanla konuşuyor. Herkes 'ne yaşayacağının' farkında, bunun kıymetini biliyor ve orkestranın sahneye çıkışını iple çekiyor.

Haberin Devamı

Sahneye Orkestra İstanbul ve Şef Benjamin Pope'un çıkışıyla birlikte büyük bir alkış koptu. Benjamin Pope, artık izleyici tarafından hem tanınıyor hem de çok seviliyor. Gördüğü takdirin de farkında ve bundan çok mutlu. Serinin üçüncü filmi olan 'Azkaban Tutsağı' filminin konserindeki Türkçe telaffuzu daha iyileşmiş. Kağıttan okuduğu cümlelerle bizleri selamladı, 'talimatları' verdi ve konserin başlangıcını heyecanla yaptı. Bir dahaki gelişinde, kağıt kullanmama ihtimali çok yüksek!

"Susmamak serbest"

'Harry Potter in Concert' serisinin en güzel yanı, sevdiğiniz ya da sevmediğiniz şeylere gürültü çıkararak tepki verme özgürlüğünün tanınması. En sevdiğiniz karakter mi çıktı? Bağırıyorsunuz! Bir karakter takdir edilesi bir şey mi yaptı? Alkışlıyorsunuz! Ortada gülünecek bir şey mi var? Kahkahalar gırla! Seyirci, bu özgürlüğü sonuna kadar kullanmayı kafasına koymuş ve pekala kendinden emin hareket ediyor.

Haberin Devamı

Ortak hisler salonu kapladı

Bu özgürlük ortamı, diğer konserlerde olduğu gibi, ortak hisler yaşanmasını sağladı. Voldemort'la karşılaşma, Cedric'in ölümü, Üçbüyücü Turnuvası'nın kilit sahneleri gibi tüm ikonik anlarda seyircinin anlık reaksiyonu, filmi ve konseri sürekli havada tuttu. Ne mutlu ki, hepimiz en az birkaç kez filmi izlemiş ve en az bir kez de kitabı okumuştuk. Perdeden yansıyan hüzün hepimizin hüznü, mutluluk ise hepimizin mutluluğuydu. Bu duyguları paylaşmak, dünyanın en güzel şeyi...

Bir dahaki 'Harry Potter in Concert' konseri, 'Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı in Concert' olacak. Serinin yarısını geçtik, artık çok daha kilit filmlere doğru gidiyoruz. Bu benzersiz deneyimi en az bir kez yaşamalısınız. Önümüzdeki filmde tekrar görüşünceye kadar, Cedric Diggory için tüm asalar havaya!

andac.uzel@demirorenmedya.com

Haberin Devamı

Bunlar da ilginizi çekebilir:

- Potterkafalar buraya: Harry Potter ile ilgili bilmeniz gereken 14 sır
- Harry Potter, J.K. Rowling'i hak edecek ne yaptı?
- Harry Potter konseptli kafe için 16 yıl beklemek zorunda mıydık?
- Harry Potter ve Azkaban Tutsağı konseri: Birlikte, Hogwarts'ta!

Benzer İçerikler