Geri Dön
Dünyanın en çok kazanan ünlüleri kimler?

Dünyanın en çok kazanan ünlüleri kimler?

Forbes her yıl hazırladığı 'Dünyanın En Çok Kazanan Ünlüleri' listesini yayınladı. Ünlülerin kazançlarından toplanan veriler 2020 yılına ait rakamlardan oluşuyor. Her ne kadar Covid-19 salgını ABD'de büyük bir yıkıma yol açsa da, yılın en çok kazananlarının birçoğunun bu ülkeden çıktğını söylemek yanlış olmaz...

Merve Girgin
Merve Girgin

Forbes'un hazırladığı 'Dünyanın En Çok Kazanan Ünlüleri' listesindeki tüm isimlerin yani dünyanın en çok ünlülerin isimlerinin kazandıkları paraların hepsini toplarsak yaklaşık 6.1 milyar dolar ediyor. Ki bu rakam 2019 yılının toplam miktarının 200 milyon dolar altında kalıyor ve bunun sebebi, küresel salgının etkileri olarak görülüyor. Corona nedeniyle pek çok isim sahnelerini, turlarını, performanslarını, lansmanlarını iptal etmişti.
Listeye gelecek olursak, listede şaşırtıcı isimleri görmek mümkün. Sunucu, oyuncu, şarkıcı, futbolcu vb. birçok alanda ismin olduğu listeye geri sayımı 10. sıradan başlıyoruz.

Haberin Devamı


10. sırada bizi Hollywood'dan bir isim karşılıyor. Dwayne 'The Rock' Johnson. 87.5 milyon dolarlık kazancıyla aynı zamanda dünyanın en çok kazanan aktörü ünvanına da sahip oluyor. Eski güreşçinin, gişe başarısı sayesinde her filminden 20 milyon dolar talep edebileceği söyleniyor.
9. sırada NBA'in yıldızı Lebron James var. 88.2 milyon dolar ile basketbol dünyasının en çok kazanan ismi oluyor. 2018 yılında Los Angeles Lakers'a katılarak 4 yıllık 153 milyon dolar değerinde bir anlaşma imzamıştı.
8. sıradaki isim dünyanın en çok kazanan radyo sonucusu Howard Stern. SiriusXM radyosuyla 8 haneli bir anlaşması olduğu söyleniyor. 90 milyon dolar serveti ile Stern, ünlülere sorduğu sorular ve güvenilir röportajlarıyla biliniyor.

Haberin Devamı

7. sıradaki isim ise yine bir futbolcu. 95.5 milyon dolar serveti ile Neymar, beş yıllık anlaşma imzaladığı Paris Saint-Germain ile büyük kazanç sağladı. Brezilyalı futbolcu sosyal medyada en popüler ikinci isim. Instagram, Facebook ve Twitter toplam takipçi sayısı 244 milyon civarında.

6. sıradakı isim yönetmen, oyuncu, yapımcı, yazar Tyler Perry. Madea serisiyle büyük beğeni toplayan Perry 97 milyon dolar ile listeye giriş yapıyor.
5. sıradaki isim FIFA'dan Yılın Futbolcusu unvanını ve Avrupa Altın Ayakkabı ödüllünü altı kez alarak bir ilke imza atmış bir isim, Lionel Messi. Barcelona ile olan anlaşması yıllık 80 milyon değerinde getiri sağlıyor. Ayrıca kendi kıyafet koleksiyonu ve The Messi Store da kendisine kazanç sağlıyor.
4. sıradaki isim sosyal medyada en çok takip edilen sporcu. Instagram'daki 200 milyon takipçi sayısıyla Portekizli yıldız Cristiano Ronaldo, 105 milyon dolar kazancıyla şaşırtmıyor. Real Madrid'den ayrılarak 2018'den beri Juventus ile kariyerine devam eden futbolcu yıllık 64 milyon değerinde bir transfere imza atmıştı.


3. sıradaki isim ise tennis dünyasının en ünlü ismi Roger Federer. İlk defa dünyanın en çok kazanan atleti ünvanına sahip olan ünlü tenisçi, yaptığı anlaşmalar ve sponsorluklarla servetini 106.3 milyon dolara çıkarıyor.
2. sıradaki isim Kylie Jenner'in eniştesi, Kim Kardashian'ın eşi rapçi, girişimci Kanye West. Kendi markası Yeezy ile Adidas'ın yaptığı anlaşmadan büyük kazanç sağladı. Adidas, Yeezy için ayakkabılar yaparken, West'in ayrıca Yeezy kıyafet koleksiyonu da var. Kendisi yaklaşık 170 milyon dolarlık bir servete sahip.

Haberin Devamı

Ayrıca eşi Kim Kardashian da listede. 48. sırada bulunan yıldızın, sosyal medyadan çok büyük meblağlar aldığı söyleniyor. Kendi kozmetik markası, parfüm şirketi, kıyafet koleksiyonu ile 49.5 milyon dolar servete sahip.

1. sıradaki isim Kylie Jenner. Hakkındaki son haberleri okuyanlar için bu isim şaşırtıcı gelebilir. Geçtiğimiz günlerde yine Forbes, bir makale yayınlayarak 2018 yılında milyarder ilan ettikleri Kylie Jenner'ın aslında hiçbir zaman milyarder olmadığını söyledi. Kendi adını taşıyan kozmetik şirketinin söylendiğinden daha küçük olduğunu ve bu kazancıyla milyarder sayılamayacağını belirtti.

Kylie Jenner, 590 milyon dolarlık servetiyle birinci sırada. Sosyal medyadaki popülerliği sayesinde aldığı reklamlar ve anlaşmalar yıldıza çok yüksek meblağlar kazandırıyor.

Haberin Devamı

Listenin devamını buradan inceleyebilirsiniz.

11- Rush Limbaugh - 85 milyon
12- Ellen DeGeneres - 84 milyon
13- Bill Simmons - 82.5 milyon
14- Elton John - 81 milyon
15- James Patterson - 80 milyon
16- Stephen Curry - 74. 4 milyon
17- Ariana Grande - 72 milyon
18- Ryan Reynolds - 71.5 milyon
19- Gordon Ramsay - 70 milyon
20- Jonas Brothers - 68.5 milyon

Müzik dünyasından bazı isimler ise şöyle;

The Chainsmokers 21. sırada (68 milyon)
Ed Sheeran 23. sırada (64 milyon)
Taylor Swift 25. sırada (63.5 milyon)
Post Malone 28. sırada (60 milyon)
Marshmello 35. sırada (56 milyon)
Shawn Mendes 39. sırada (54.5 milyon)
Jay-Z 42. sırada (53.5 milyon)
Billie Eilish 43. sırada (53 milyon)
BTS 47. sırada (50 milyon)
Drake 49. sırada (49 milyon)

Benzer İçerikler