Geri Dön
Kurt Cobain'in gitarının satılması ne kadar doğru?

Kurt Cobain'in gitarının satılması ne kadar doğru?

'Nirvana' müzik grubunun solisti Kurt Cobain'in gitarı satılmış. Daha önce başka isimlerin enstrümanlarının satıldığını da duymuştuk. Fakat bunun ne kadar doğru olduğunu bilmiyorum açıkçası...

Kurabiye Canavarı
Kurabiye Canavarı

Kurt Cobain'in gitarı, 6 milyon dolara satılmış

'Nirvana' müzik grubunun solisti Kurt Cobain'in gitarı, 6 milyon dolara (yaklaşık 41,2 milyon lira) satılmış. Kurt Cobain’in 1993'te New York'ta MTV Unplugged programında çaldığı '1959 Martin D-18E' akustik gitarı, Los Angeles'ta düzenlenen açık artırmada alıcı bulmuş.

Daha önce de MTV Unplugged müzik programında kullandığı gitar, Avustralyalı iş adamı Peter Freedman tarafından alınmıştı. Hatta Cobain'in zeytin yeşili, üzerinde sigara yanığı bulunan ve yıkanmamış hırkası New York'ta 2019’da düzenlenen açık artırmada 334 bin dolara (yaklaşık 2,3 milyon lira) satılmıştı.

Açık arttırmalar rahatsız edici

Hal böyle olunca böylesi bir sanatçının eşyalarının teker teker ciddi rakamlara satılması, beni biraz rahatsız etti. Ürettiği eserler ve etkilediği insanlar ile bir dönemin simgesi haline gelen Kurt Cobain, öldüğü günden bu yana bilinirliğinden hiçbir şey kaybetmedi. Fakat ölen bir sanatçının arkasından eşyalarının böyle açık arttırmalarda satılıyor olması ve ne kadar paran varsa o kadar sahiplenirsin anlayışı, rahatsız edici. Ki bu durum bence Kurt Cobain ve onun gibi sanatla iç içe olan insanları da rahatsız ederdi.

Kurt Cobain’i başka şekilde hatırlamalıyız…

Kurt Cobain, bir şeyler anlatıyordu, yani bunun için yaşadı, bunun için üretti ve genç yaşında aramızdan ayrıldı. Bence onu bu şekilde hatırlamamız lazım, arkasında bıraktığı eşyalara değer biçip onlardan kazanç sağlayarak değil.

Benzer İçerikler