Geri Dön
Nur Yerlitaş: Türkiye'nin Nurella'sı

Nur Yerlitaş: Türkiye'nin Nurella'sı

'İşte Benim Stilim' programıyla hepimizin aşina olduğu, Türkiye'nin en renkli yüzlerinden biri olan, Nurella olarak sevdiğimiz Nur Yerlitaş'ın hayatına ve Türk televizyonlarına kattığı renge Molatik oluyoruz...

Fazilet Şenol
Fazilet Şenol

'Dikişçi' veya 'kostüm tasarımcısı'...


Nur Yerlitaş 11 Aralık 1960 tarihinde İstanbul Vefa'da doğdu. Nur Yerlitaş'a 'modacı' desek pek yeri olmaz çünkü kendisini 'dikişçi' ve 'kostüm tasarımcısı' olarak tarif ediyordu. Bilinenlerin dışında anılmak istiyordu Nur Yerlitaş. Bir de dikiş atölyesi vardı.


Milano ve Paris'ten getirdiği kıyafetlerle...


80'li yıllarda Paris'ten ve Milano'dan valiz içinde getirdiği kıyafetleri satarak moda sektörüne giriş yaptı Nur Yerlitaş. Derin Mermerci'ye, Bülent Ersoy'a elbiseler dikti. Ajda Pekkan, Sibel Can, Petek Dinçöz ve Seda Sayan gibi isimlerin sahne kostümlerini hep Nur Yerlitaş dikmişti.

2007 yılında 'Bak Kim Dans Ediyor' adlı yarışmada juri üyeliği yaptı. Bu gibi birçok TV programına katıldı. En sonunda Nur Yerlitaş'ı Nurella yapacak 'Bu Tarz Benim' programına jüri üyesi oldu. Ve'Bu Tarz Benim'in devamı niteliğinde olan 'İşte Benim Stilim'le ekranlara veda etti.

"Güzel hatırlanmak istiyorum"


Çünkü Nur Yerlitaş'a yarışmanın hemen ardından beyin kanseri teşhisi konuldu ve tedavisi devam ederken 27 Nisan 2020'de hayatını kaybetti. Şimdi bizler Nurella'yı dobralığıyla ve son olarak "Güzel hatırlanmak istiyorum" dediği paylaşımla hafızalarımızda kaldı.

Fazilet.Senol@milliyet.com.tr
twitter.com/SenolFazilet
instagram.com/SenolFazilet

Benzer İçerikler