Geri Dön
Özlem Kosif: Demet Akalın'da ego yok, fenomenlerde ego çok!

Özlem Kosif: Demet Akalın'da ego yok, fenomenlerde ego çok!

Instagram'a yüklediği eğlenceli videolarla fenomen haline gelen Özlem Kosif'in 100 bini aşkın takipçisi, milyonlara ulaşan izlenme rakamları var. Bu kadar izlenmesinin ve insanları güldürmesinin nedeni, şüphesiz doğallığı. Kendisine bir DM attım, iki saate varan bir sohbet gerçekleştirdik. İşte karşınızda YouTuber, Instagrammer, fenomen Özlem Kosif...

Yağız Güzel
Yağız Güzel

Bizim sosyal medyada gördüğümüz Özlem Kosif sitemli, deli dolu, komik bir kadın. Gerçekte de öyle misiniz? Ne iş yapıyorsunuz, evli misiniz, çocuğunuz var mı?
Anasınıfı öğretminiyim. 6 yıl bifiil bu işi yaptım. Çok iyi kolejlerde çalıştım. Evlenince bıraktım. Sonra kızım Rüya dünyaya geldi. Şu an işim, Instagram ve YouTube.

Haberin Devamı

Videolara bazen kızınız da size eşlik ediyor. Bu videoların birer komedi skeci olduğundan haberi var mı?
Evet çok seviyor, çok eğleniyor. Ama tabii pek umurunda değil. O genelde eğlencesine bakıyor. "Kim izliyor?" diye sormuyor. Dışarıda tanıyan, yanıma gelen biri olunca soruyor, "Anne bu gelen seni Instagram'dan mı tanıdı?" diye.

Aileniz bu konuda tam destek o zaman..
Tabii ki. Eşim, kardeşim, hepsi... Kardeşim zaten sıkı bir YouTuber, Cihan Kosif.

Temizlik yaptıkdan sonra ben 😁 #temizlik @merve_home.09 koltuk örtülerim sayesinde saldımm yapmıyorum 10 günde bi at makinaya yıkansın 🚀

Özlem Kosif (@kosifozlem)'in paylaştığı bir gönderi ()

Sosyal medya serüveniniz nasıl başladı? Instagram'dan bahsediyorum... Video çekme ve atma fikri nasıl oluştu?
İlk kez 2017 Kasım ayında video çektim. Deli gibi bir şeyler yapmak istediğim bir dönemdi. Sıradan şeyler yapmak istemiyordum. Televizyon falan da değildi isteğim. Oyunculuk hep içimde olsa da, genç kızlık yıllarımda sosyal medya yaygın olmadığından, televizyon dışında hem eğlenip hem birilerine bir şeyler gösterebileceğim mecra yoktu. Televizyon da çok zordu. Zaten istemiyordum. "Instagram'a video atacağım" dedim ve attım. Aslında geç kalmıştım. Zaten ortalık içerik üreten gençlerle doluydu. Ama yaptım, çektim, vazgeçmedim. Bundan 5 yıl önce adını duyurmak ya da 'fenomen' olmak basitti. Ben geç girdim ama mutluyum. İlk 6 ay hiç bıkmadan her gün bir dakikalık video çektim. Düşünsenize takipçim 2 bin civarıydı...

Haberin Devamı

Instagram hesabınızda bu emek fark ediliyor. Çok az bir kitleye hitap etmenize rağmen bugünküyle aynı tatta bir sürü video çekmiş ve amacınıza ulaşmışsınız.
G
ördüklerinizin fazlası var. Kimi arşivlendi. Daha iyilerini çekince eskilerden bazılarını da sildim.

Asla yatağa giremeyen ev kadınları 😁 #evkadınları #kadınlarkulübü

Özlem Kosif (@kosifozlem)'in paylaştığı bir gönderi ()

Videolarınızda birinden esinleniyor musunuz? Bir büyüğünüzden, bir tanıdığınızdan? Çünkü aslında çok fazla 'bizden' olan tiplemeler var... O kadar güzel analiz ederek sunuyorsunuz ki insan şaşırıyor!
Tabii ki bir çoğu öyle ama belli bir kişi değil. İyi bir gözlemciyimdir. Sıra beklerken bile herkesi çok iyi izlerim. Ama ailem çok komik. Zaten Karadenizli olduğumuz için malzeme çok. Bir de anneyim yani... Anlattığım şeyleri ya yaşamış ya da gözlemlemiş oluyorum.

Haberin Devamı

Sizce tam olarak 'patlamanız' nasıl oldu? Yani "Şu video sayesinde" diyebileceğiniz bir şey var mı yoksa tamamen yavaş yavaş oluşan bir süreç miydi bu?
Birkaç videom çok paylaşılıp yayıldı ama öncesinde de yavaş yavaş takipçilerim artıyordu. 40 bin takipçimin olduğu bir gün uyandım ve Demet Akalın'ın beni paylaştığını gördüm. Heyecandan ölüyordum. Aynı gün 50 bin takipçim oldu. Fenomen destekçim hiç olmadı. Ama hepsi benden haberdar ve çok da iyi takip ediyorlar. Ünlülere gelince... Cosplay yapıyorum ben. Ünllülerin resimlerini taklit ederek benzerlerini çekiyorum. Görmemeleri imkansız ama Demet Akalın dışında kimse beğeni atmadı. Demet Akalın Türkiye'yi sallıyor, milyonlarca takipçisi var ama o kadar egosuz ki yorum atıyor, beğeni atıyor ve gidip en komik videolarımdan birini paylaşıyor. Yetmiyormuş gibi bir de takip ediyor yahu! Diğerleri bir beğeni bile atmazken...

Karı koca ilişkileri 😁 #kadınlarkulübü

Özlem Kosif (@kosifozlem)'in paylaştığı bir gönderi ()

Demet Akalın tanıştınız mı yoksa bir sosyal medya tanıdıklığı mı var sadece?
Tabii ki konuştum ama karşılaşınca oldu bu. Onun dışında konserlerde falan...

Haberin Devamı

Diğer ünlüler ve özellikle fenomenler neden yeni gelenlere destek vermiyor sizce?
Pasta bölünmesin diye... Ego, hazımsızlık ve birçok şey... Bilmiyorum, başka ne olabilir ki? Onların yerinde olsam ben de mi böyle yapardım acaba? Not olarak şunu söyleyeyim; bu söylediklerim herkes için geçerli değil.

Instagram konusunda şu anki hedefiniz nedir? Videolara devam edeceksiniz, değil mi?
Devam edeceğim. Yakın zamanda YouTube'a başlayacağım. Eğlenceli, daha uzun içerikler üretmeyi planlıyorum. Bunun bir sonu yok. 50K olursunuz, 100K olsam dersiniz...

Takipçi ve beğeni satın alanlarla ilgili ne düşünüyorsunuz? Milyonluk hesaplar, 10 bine ulaşmayan beğeniler, izlenmeler? Sizin istatistikleriniz, erişimleriniz ne alemde?
En korktuğum iş bu. Hiç bulaşmadım. Dediğiniz gibi zaten beğeniler, yorumlar belli ediyor. Bence esas 'cringe' olay bu. Benim etkileşimlerim çok iyi. Zaten hikayelerimde sık sık paylaşırım. En az 7,8 milyondur.. 11 milyonu da görmüşlüğüm var. İstatistiklerim gayet güzel. Aslında 128 bin kişi takip etmiyor beni ama ahhh bu stalk! Takipçi, beğeni satın alanların ise bir gün mutlaka bu işin karşılarına çıkacağını düşünüyorum. Instagram affetmez.

Haberin Devamı

Eskiden bu sorular daha özeldi, sorulmazdı ama malum artık herkes bam bam açıklıyor. Size de sorayım. Reklam almaya başladınız. Gerçekten para var mı Instagram'da? Yani insanların 'like' ve takipçi savaşlarına girmesini gerektirecek kadar büyük bir sektör mü bu? Fenomenler kazanıyor mu?
İnsanlar takipçi sayısına bakıp markalarını büyütmek için reklam vermek istiyor. Organik bir hesap ve güvenilir bir kişiyseniz işe de yarıyor. Tabii ki insanlar like istiyor ki etkileşim artsın, büyüyeyim... Ne kadar büyük bir sayfanız varsa, reklam verenler o kadar DM kutunuzu dolduruyor. Bana gelince... İnan saysam sayarım; o kadar az. Onun dışında çok sevdiğim, destek olduğum, gerçekten ihtiyacı olan küçük sayfalara yardım ediyorum. Çünkü ben de 1000 takipçim varken çok bekledim. İstedim ki birileri beni paylaşsın. İyi bilirim o durumu.

Bu arada ödül aldınız, başarınız tescillenmeye başladı...
Uluslararası Şehir Ödülleri'nde 'Yılın En İyi Çıkış Yapan Sosyal Medya Fenomeni' ödülü aldım. Çok gurur verici bir şey. İlk ödülüm ve çok değerli. Takipçilerim benden çok sevindi desem abartmış olmam.

Instagram'da başınıza gelen, sizi en çok şaşırtan, mutlu eden veya üzen bir olayı paylaşır mısınız?
En çok sevindiğim Demet Akalın olayı ama beni paylaşması değil, takibe almas mutlu ediciydi. O günü hiç unutmam. Üzen ise iki fenomenin beni engellemesi oldu. Aslında üzülmek de değil, şaşırdım.

Benzer İçerikler